Boekenwurm

Gelezen: de boekskes, Vogue

Tijdens m’n verlof las ik naarstig in de tijdschriften die nog op me lagen te wachten. Tussen de ‘boekskes’ een paar tijdschriften die ik nog nooit las en een paar waar ik nooit echt van overtuigd was. Vogue was zo eentje. Ik kocht het al eens eerder, ik was niet overtuigd maar kocht het nu toch maar opnieuw omdat ik stiekem wel van glossy bladen hou.

Waarom ik van glossy bladen hou? Omdat ze je toch telkens weer meenemen in een droomwereld. Mooie meisjes, mooie kleren, perfecte maten en alle tijd van de wereld om te doen wat ze willen (lezen, reizen, feesten …). Een wereld van veel te dure kleren ook. Een wereld die er van buiten supergepolijst en perfect uitziet maar binnenin ook wel zijn kleine kantjes heeft. Dat laatste besef ik maar al te goed maar vergeet ik toch altijd even als ik door de bladen ga.

Net als Fashionista en Cosmopolitan (LINK) is Vogue een Nederlands blad. En hoe je het ook draait of keert, je merkt dat wel. Ik kan het niet specifiek benoemen. Het zit deels in het visuele, deels in de teksten. Het kan me daarom net iets minder boeien dan Vlaamse bladen. Toch moet ik toegeven dat Vogue Nederland de goeie weg op gaat. Vroeger vond ik het blad echt niet zo aangenaam om te lezen en moest ik echt doorzetten om het uit te lezen (ik heb er voor betaald dus ik ben dat aan mezelf verplicht).

Intussen hebben ze al wel een make-over gehad merk ik. De artikels zijn kort en lezen vlot. De thema’s en aanpak van de artikels is best goed. De lay-out vind ik soms nog wat rommelig, Vlaamse lay-out is vaak veel cleaner. Dat maakt het lezen voor mij ook wat aangenamer. Maar al bij al is het zeker geen slecht blad. Ik zou het nog wel eens durven meepikken in de boekenwinkel.

Getagd , , , , , ,

Geef een reactie