Boekenwurm

Gelezen: de hobbyboekskes, Running.be & Zoom.nl

Op een druilerige, winterse zondag kan je al eens beter een boekje over je hobby lezen dan ze uit te oefenen. Af en toe koop ik daarom al eens wat vakliteratuur. Fotografie is iets waar ik dolgraag veel meer tijd in zou steken maar dat gaat momenteel niet. Lopen is iets waar ik dringend terug aan zou moeten beginnen, helaas. Dan maar de boekskes!

Running.be was volledig nieuw voor mij. Ik las niet bovenstaand nummer maar wel de editie met Kurt Rogiers op de cover. En eerlijk? Het kon me best wel boeien. Op zich vond ik het een interessant blad. Het heeft een fijne papierkwaliteit, is mooi vormgegeven en aangenaam geschreven. Daardoor is het aangenaam lezen en leest het ook vlot. Anderzijds bleef ik toch een beetje op m’n honger zitten. Misschien een momentopname maar inhoudelijk richt het blad zich vooral op langere afstandslopers. Een beginneling (die opnieuw en opnieuw begint) zoals ik komt niet echt aan z’n trekken. Het is echt een vakblad voor iemand die echt met z’n sport bezig is. Voor iemand die sporadisch een rondje loopt zonder al het randgebeuren (eten, versterkende oefeningen, hartslagzones …) gaat het net iets te veel over specifieke thema’s. Toch denk ik dat ik het blad nog eens opnieuw koop want het is wel blijven hangen.

Zoom.nl kende ik wel al langer. Ik kocht niet bovenstaand nummer, wel een nummer van het najaar. Elke keer ik het blad koop, hou ik er een dubbel gevoel aan over. En dat was nu weer niet anders. Visueel is het een mooi blad. Goeie papier kwaliteit, mooi vormgegeven en uiteraard knap fotomateriaal. Maar inhoudelijk vind ik het wat mager. Enerzijds heb je de artikels die wat te basic zijn naar mijn mening. Heel beschrijvend en algemeen maar te weinig specifiek om in de praktijk om te zetten. Anderzijds heb je de reviews die supertechnisch zijn. De gemiddelde fotograaf loopt verloren in de technische details. En dat is best wel jammer. Het zal dus weer even duren vooraleer ik me nog eens aan Zoom.nl waag.

Getagd , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: de hobbyboekskes, Running.be & Zoom.nl

    1. Ik heb het gemerkt ;). Er stond een stukje van jou in het nummer dat ik gelezen heb. En merci, laat het mij weten als het verandert ;). Dan probeer ik nog eens opnieuw!

Geef een reactie