Boekenwurm

Gelezen: De Ring van Koning Schavelingh – Marc de Bel

De laatste weken verdiepte ik me vaak in young adult boeken of zelfs gewoon boeken voor volwassenen (toch nog). Maar tussendoor kan ik er ongelooflijk hard van genieten om gewoon eens een kinderboek ter hand te nemen. Even wegzakken in een fantasiewereld. Heerlijk.

Auteur: Marc de Bel
Uitgeverij: Abimo

De Ring van Koning Schavelingh is zo’n boek.Ik kocht het op de Boekenbeurs in november. Het gaat over een land dat in twee werd gesplitst. Waar bij elk koningspaar een ring in het bezit heeft. Enkel als de twee ringen terug verenigd zijn, wordt het land terug een.

Een van de koningen krijgt het geniale plan om zijn dochter te laten trouwen met de prins van het andere deel en zo de eenmaking van het land in de hand te werken. Helaas loopt dat niet van een leien dakje en duiken er verschillende obstakels op. Het geaccidenteerde parcours geeft het kinderboek wel wat spanning mee maar uiteindelijk loopt het goed af.

Alleen niet op de verwachte manier. De prins blijkt immers meer geïnteresseerd in één van mijn schildknapen en de prinses valt als een blok voor de andere schildknaap. Een knappe wending wel voor een kinderboek. Onverwacht eerlijk gezegd. Maar het maakt het boekje des te leuker.

Getagd , , , ,

Geef een reactie