Boekenwurm

Gelezen: Halloweense Worstjespudding – Marc de Bel

Qua grappig boekentitels, zit je bij Marc de Bel wel aan het juiste adres. Ook dit boek is weer zo’n toppertje waar je niet van weet wat je moet verwachten. Het is een boek voor jongere lezers. Maar eentje dat weer boordevol avontuur en fantasie zit.

Auteur: Marc de Bel
Uitgeverij: Van Halewyck

Emma, Rani en Zef zitten op internaat. Niet van een gewone school, maar eentje van de betere soort. Een school waar je enkel binnenkomt als je ouders toch net iets meer verdienen als de doorsnee mama en papa.

Ze engageren zich voor het schooltoneel. Tussen het repeteren en de lessen door, kijken ze naar de sterren of testen ze een nieuwe uitvinding van Zef. Op de avond van het schooltoneel, zal er ook een veiling plaatsvinden. Er worden stukken geveild die de ouders cadeau deden aan de school.

Een van de stukken, een zeldzame rode diamant, verdwijnt tijdens de veiling. Niemand mag de school verlaten en de beste speurders worden ingezet. Helaas zonder succes. Tot Emma, Rani en Zef hun beste speurskills inzetten en ze de dief kunnen ontmaskeren.

Conclusie: Halloweens Worstjespudding is weer een niet te versmaden Marc de Bel-verhaal. Heerlijk om even alle realistische dingen te vergeten en in een wereld te duiken waar toch net ietsje meer mogelijk is.

Getagd , , ,

Geef een reactie