Klein en groot geluk

Concert: Stan Van Samang – #stankomtnaarjetoe

Afgelopen zaterdag stond Stan Van Samang in het Ethias Theater in Hasselt. Geen must-see voor mij maar wel leuk meegenomen. We koppelden het nuttige aan het aangename en na het bestuderen van badkamers voor m’n verbouwing, nestelden we ons op het terras van 5th Avenue, vlakbij het Ethias Theater. Dubbele win.

Ik zag Stan Van Samang vorig jaar op de Ladies City Day in Sint-Truiden al eens aan het werk. Het werd toen best een gezellige avond, ik was dus wel benieuwd naar zijn ‘indoor’-concert. Ik ben geen grote kenner van z’n singles maar ik kan het wel appreciëren en de grote hits kan ik wel meekwelen. Ik liet me graag verrassen.

In z’n voorprogramma nog zo’n ijzersterke stem: Udo. Ik blijf het zonde vinden dat hij er niet in slaagt om echt met straffe singles uit te pakken die catchy genoeg zijn om het grote publiek mee te krijgen. Want amai, er zijn er weinigen die kunnen tippen aan zo’n stem. Van zacht en breekbaar naar ferme, stevige uithalen. Hij kan het allemaal. Zijn programma sprak me niet zo aan maar ik bleef wel bewonderend luisteren naar die klok van een stem. Het was zonde dat het publiek niet meer respect (en dus stilte) aan de dag kon leggen.

Na een korte pauze was het dan aan de grote ster van de avond. Als ik Stan over dat podium zie lopen, kan ik maar één ding denken: even hyperkinetisch als Bart Peeters. Zo’n vat bomvol energie, niet te geloven dat hij dan nog zo ongelooflijk goed kan blijven zingen. Veel bewondering voor wat hij doet. Hij is trouwens een van de weinige zangers die het zich kan permitteren om zowel in het Nederlands als het Engels te zingen. Hij komt in beide talen even goed uit de verf. Toch best wel straf voor iemand die toevallig begon als Steracteur Sterartiest.

Van Samang vulde de avond met een resem oude en nieuwe hits, aangevuld met wat (voor mij) minder bekend materiaal van z’n laatste album. Hij had het publiek op z’n hand en vulde zelfs zijn podium met een rits overenthousiaste dames. Hij trok meermaals de zaal in en wond z’n aanbidsters moeiteloos om z’n vinger. In bisnummers uiteraard ‘een ster’, het nummer waar velen al de hele avond op zaten te wachten. Maar het programma in zijn geheel had wel wat opfrissing of extra verrassingen kunnen gebruiken om net iets minder op dat van vorig jaar te trekken.

Kortom, een leuke, avondvullende show die nood heeft aan een grondige update om het publiek terug te verrassen. Dan kom ik graag nog eens Stan.

Zag jij Stan Van Samang al eens aan het werk? Wat vond je er van?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Concert: Stan Van Samang – #stankomtnaarjetoe

Geef een reactie