Struggle of life

Start 2 Run #3, een vat vol verrassingen!

Elf lessen heb ik intussen achter de rug. Dat zijn al meer dan drie weken loopplezier. Het ging eigenlijk vlotter vooruit dan ik had gedacht. En ook de conditie staat er toch iets beter voor dan ik had gehoopt. Wat niet wil zeggen dat ik niet meer keihard afzie. Dat zal nooit veranderen vrees ik.

Ik ben intussen aan les 12 beland, het einde van de vierde week Start 2 Run. Ik loop blokjes van 3 en 4 minuten. Geen ‘vingers-in-de-neus’-blokjes van 1 en 2 minuten meer. Het serieuzere werk is begonnen. En hoewel ik intussen misschien wel aan mijn 10e keer  (of meer) Start 2 Run bezig ben, heb ik me toch nog serieus laten verrassen door het schema. Ik die dacht dat het geen geheimen meer voor me had.

Vorige week zaterdag liep ik vol goede moed les 10 van Start 2 Run. In mijn hoofd 4 blokjes lopen: 3-4-4-3 en tussenin wat wandelminuten. Een zware dobber maar kom, ik zou wel ff worstelen met mezelf om dat uit te lopen. So far, so good, alles ging nog bijzonder vlot. En die laatste 3 minuten kon ik zelfs 10km/u halen dankzij een lichtaflopende straat. Ronduit euforisch was ik, lang geleden dat ik nog zo sterk kon afsluiten. Nog rustig uitwandelen en dan naar huis voor een douche.

Maar dat was buiten Evy en de app gerekend. Uit het niets doken daar plots nog 3 extra loopminuten op. Met mijn smartphone al los in de hand, kon ik niets anders doen dan toch maar terug beginnen lopen. En dat terwijl net alles gegeven had in dat laatste blokje (ook niet echt verstandig, maar het ging nu zo goed). Heel onhandig en veel te traag, quasi sukkelend, heb ik die drie extra minuten toch wel mooi volgemaakt. De wandelminuten heb ik dan maar volgemaakt op het terras aangezien mijn loopparcours niet voorzien was op drie extra loopminuten. Een kleine, onverwachte verrassing dus. Een troost, na les 11 zouden er sowieso meer kilometers op mijn tellertje staan aangezien ik beter voorbereid was!

Heb jij de Start 2 Run-community al ontdekt? Je kan er door te lopen en deel te nemen aan de uitdagingen, leuke prijzen winnen!

Getagd , ,

0 gedachten over “Start 2 Run #3, een vat vol verrassingen!

  1. Oh, ik zit precies één week verder! 🙂 Het is mijn 3e poging, al liggen de vorige pogingen al bijna 10 jaar achter me. Had nooit gedacht dat ik het ging volhouden. Kijk er meestal zelfs naar uit. Maar ’t blijft afzien hé. Ik vraag me telkens weer af wanneer ik er echt “mee weg” ga zijn, met dat lopen.

    1. Voor mij is het altijd een werkje om alles in te plannen. Soms kan ik 4 x per week lopen, andere week slechts 1 of 2 keer. Maar ik doe m’n best om op schema te blijven. En dat laatste vraag ik me ook altijd af, het blijft wekenlang zwoegen. Het licht heb ik nog nooit gezien, die runnershigh is mij tot nu nog onbekend :).

      1. Hier ook zo, van dat inplannen. En les 10 & 11 heb ik bvb. telkens 2x gedaan omdat ik merkte dat mijn conditie nog niet zat waar nodig. We komen er wel, de spirit is er! 🙂

Geef een reactie