Boekenwurm

Gelezen: Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Het boek dat wekenlang de top 10 van meest gelezen fictieboeken heeft aangevoerd. Ik kocht het een hele tijd terug maar kwam er nog niet toe om het te lezen. Het moest dus eindelijk een plaatsje krijgen in Leeslijst #12. Het zonnige weer hielp een handje om het goed vooruit te laten gaan.

Auteur: Paula Hawkins
Uitgeverij: A.W. Bruna

Het meisje in de trein is een verhaal dat in razende vaart ging. Ondertussen werd er al een film van gemaakt en scheerde het boek hoge toppen in de fictierankings. Ik negeerde vakkundig teasers en plotspoilers tot ik het boek zelf kon lezen. En toegegeven, het is best wel een sterk en verrassend verhaal.

Rachel neemt elke dag de trein naar Londen. Ze staart tijdens haar treinreis uit het raam en verzint haar eigen verhalen bij de huizen die ze passeert. Zo komt ze dagelijks ook voorbij haar eigen vroegere huis. Het huis waar ze met haar toenmalige man mooie tijden heeft beleefd. Maar haar aandacht wordt toch gezogen naar de tuin een paar huizen verder. Ze observeert een vrouw en een man die ze Jess en Jason noemt. Ze creëert een romantisch verhaal tussen beide. Tot ze op een dag iets in de tuin ziet, wat ze misschien beter niet had gezien. Ze werkt zich in een lastig parket, enkel en alleen omdat ze het goed voorheeft met een aantal mensen.

Het boek wisselt constant tussen drie personages: Rachel, Megan en Anna. En dat maakt het verhaal in het begin wat moeilijker om te volgen. Ik kon niet meteen vatten hoe de drie verhalen zich in elkaar zouden verweven. Dat vraagt iets meer tijd in het verhaal. Je ziet wel dat er raakvlakken zijn maar het gemeenschappelijke verhaal ontbrak wat. Eens op dreef, leest het verhaal als een trein en wil je echt wel weten hoe het verder loopt. Het boek is een echte pageturner van de betere soort maar komt gewoon wat trager op gang. Nu kan ik eindelijk ook de film eens bekijken.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Het meisje in de trein – Paula Hawkins

  1. En ondertussen ligt er al een nieuw boek van dezelfde schrijfster in de winkel (rn bib)… Benieuwd of dat even goed is 😉

Geef een reactie