Klein en groot geluk

Monthly blessings #1

Nina van Liquid Skies post elke maand haar Monthly Blessings. Haar maandelijkse geluksmomentjes. Het bracht me op ideeën en ik ‘pik’ graag haar rubriek om zelf mee aan de slag te gaan. Want we staan al veel te veel stil bij de negatieve dingen. Hoog tijd voor wat meer positivisme.

De geluksmomentjes in mei:

 • 1 mei was eindelijk nog eens een dag met quality time voor mezelf en voor het lief. Productief en toch puur genieten. Een vrije dag zoals het hoort.
 • 1 dag per week thuiswerken, op eigen tempo en toch productiever dan een dag op bureau.
 • Quasi dagelijkse treinritjes met de vriendjes, dat maakt een treinreis van een uur toch net iets aangenamer.
 • Een oud-collega die langskomt en bloemen meebrengt, dubbel hoera!
 • De zon, van een heerlijk lentezonnetje tot een hete zomerzon. Mei had het allemaal! Zalig genieten. Ik herkom helemaal.
 • Trouwfeesten, 2 nog wel! Dansen!
 • Terug beginnen lopen en beseffen dat ik het best wel gemist heb. En lopen op elk mogelijk uur van de dag, maar hoe vroeger, hoe liever!
 • Jaarplanningen maken op het werk, ik doe dat zooooo vreselijk graag! Het hoogtepunt van mijn jaar. Zonder zever.
 • Samenwerkingen voor de blog hier die uitdraaien op uitnodigingen om op locatie te gaan, wauw! Boeh voor lange afstanden.
 • Terug meer lezen, boeken lezen. Leeslijstjes kunnen afwerken zoals ik het wil. Nieuwe leeslijstjes maken. Goeie boeken ontdekken.
 • Eindelijk nog eens een dagje uit met een vriendin, Hasselt was the place to be!
 • Een lange wandeling op zondag om ons 1-jarig jubileum te vieren, 10km it was en het deed deugd.
 • Proper gewassen auto’s, zelf gewassen, niet van de carwash. Het was hoognodig. Boeh voor vogelpoep.
 • Openluchtconcertje spelen en daarna nog wat blijven plakken en bijbabbelen.
 • Terrasstoelen kopen en buiten van de zon kunnen genieten!

En wat waren jouw geluksmomentjes in mei?

Getagd , ,

0 gedachten over “Monthly blessings #1

 1. Ik ben heel blij als ik een mooie gedicht gemaakt heb of een tekening die goed wordt. Een geluksmoment vind ik ook het verdriet een goede vorm geven. Of het verdriet van een ander kunnen verlichten. Maar de opsomming die je doet is prachtig. Zie het schone in het leven. Dat is ook waar poëzie over gaat natuurlijk.

 2. Twee weken geleden, een BBQ met vrienden die waren afgezakt uit Ierland. Begon om 12u, eindigde pas na 22u. 😉 En de goeie sfeer zindert nog steeds na, zelfs bij onze kindjes, die amper iets uit de gesprekken konden opmaken. Gek hé, soms.

 3. Leuk concept! De zomerse avonden waarbij we tot 23u op het terras zitten met een sangria. Emma die naar mij komt gekropen wanneer ik haar ’s avonds ga ophalen in de crèche, projecten die in de plooi vallen, nieuwe ontmoetingen,….

 4. Wat een leuk lijstje. Manlief zegt ook vaak dat hij meer gedaan krijgt tijdens een dagje thuiswerken. Mei bevatte zeker enkele mooie momenten voor me. Zo werd ik voor het eerst tante, kreeg ik een heel lieve verrassing omdat mijn echtgenoot en ik 17 jaar samen zijn, kwam er onverwachtse lieve post voor me toe, kon ik bijpraten met enkele vriendinnen, …

Geef een reactie