Struggle of life

Perfect Imperfect goes social maar twijfelt

Perfect Imperfect startte 1,5 jaar geleden als een losse blog. Ik wilde terug wat gaan schrijven en mijn oude blogdraad weer oppikken. Maar intussen is dit digitale plekje toch een hele hoop meer voor mij gaan betekenen en kreeg ik dankzij m’n blog toch wat leuke kansen. Hoog tijd om Perfect Imperfect op sociale media wat meer op de kaart te zetten!

Dus startte ik een paar weken terug mijn eigen Facebookpagina op (Liken die handel! Oh ja, sluikreclame!). Ietwat onwennig want zo speciaal is die blog van mij nu toch ook weer niet, denk ik dan. Maar wel noodzakelijk omdat ik hoop om tegen september mijn eigen Facebookprofiel wat minder vol te spammen met blogposts. Niet helemaal, want mijn vrienden zijn nu eenmaal mijn trouwste lezers. En daar ben ik ze ook enorm dankbaar voor! Maar ik hoop het zo toch wat allemaal beter te scheiden omdat ik merk dat intussen toch ook een hoop andere mensen de weg naar mijn blog gevonden hebben

Ik probeer intussen van die Facebookpagina een eigen plekje te maken. Meer dan m’n blog. Uiteraard spelen m’n blogposts een belangrijke rol maar ik steek er ook wat extra elementen in om toch wat inkijk in m’n bezigheden te geven. M’n persoonlijk account kan je trouwens volgen op Twitter of Instagram en ik zit ook op Goodreads (voor de boekenfanaten). Die zijn volledig openbaar.

Die eerste knoop hakte ik dus eindelijk door, een eigen Facebookpagina. Een tweede knoop steekt nog steeds vast in m’n maag. Het klinkt serieuzer dan het is. Maar het is toch iets wat al een tijdje door m’n hoofd spookt: een eigen domeinnaam. Niet zozeer om m’n naam in een domeinnaam te zien, wel om over meer WordPress-opties te kunnen beschikken, bv. een Google Analytics om m’n statistieken beter te kunnen analyseren want die basisstatistiekjes van de huidige (gratis) WordPress brengen me helaas niet zoveel bij. Anderzijds schrikt het me ook enorm af want het is weer zoveel extra werk. Werk dat ik liever gewoon in schrijven en lezen steek. En zo helt de weegschaal in mijn hoofd al een hele tijd over naar de ene of de andere kant. Maar een definitieve beslissing heb ik nog steeds niet genomen. Ik denk dat ik nog wat ga twijfelen.

Wat denk jij? Is een eigen Facebookpagina een goeie beslissing voor je blog? En waarom zou je wel/niet kiezen voor een eigen domeinnaam?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Perfect Imperfect goes social maar twijfelt

 1. Mijn blog startte ooit als een strikt anonieme blog. Na een pauze van dik 2 jaar kom ik daar wat op terug en mogen mijn lezers gerust meer over mij weten, maar ik wil wel dat mensen enkel bij mij komen lezen omdat bloggen en/of mijn thema’s hen interesseert, niet omdat het “ik” is. Vandaar dat ik wellicht nooit “social” zal gaan… Maar een eigen domeinnaam, dat lijkt mij dan wel weer heel erg cool. Zeker met zo’n leuke blognaam als die van jou!

  1. Ik wist van in het begin dat de combinatie van thema’s en de favorietjes daarin toch al vrij snel naar mij zou leiden dus anoniem was geen optie voor mij. Ik heb wel een duidelijke lijn getrokken wat ik wel en niet vrijgeef op m’n blog. Heel persoonlijke dingen ga je er nooit lezen, behalve m’n burn-out omdat die veel gevolgen heeft gehad voor andere keuzes die ik gemaakt heb. Net zoals dat ik er voor kies om te bloggen en ik mijn vrienden afkort en zelden de volledige naam noem, want zijn kiezen er niet voor. Merci voor het compliment van de naam trouwens. Wel wat schrik dat het veel meer werk gaat kosten terwijl ik vooral wil schrijven en niet aan lay-outjes prullen :).

  2. Ik treed deze reactie volledig bij.
   Het hangt ook volledig af van wat je zelf wil. Ik blog niet om de reacties, maar om dingen te delen. Als mensen dat leuk en/of boeiend vinden is mijn doel bereikt.
   Succes!

Geef een reactie