Boekenwurm

Gelezen: World Wide – Matthias Soberon

Met World Wide brengt Matthias Soberon zijn tweede boek uit. Het vervolg op BackStage. Een fanfiction verhaal rond Emma en haar grote idool Josh, zanger bij de (boys)band Drift. Emma en Josh starten een relatie maar worden in WorldWide aan verschillende uitdagingen onderworpen. Ik was benieuwd naar het vervolg en liet het boek graag aan huis brengen door Bol.com.

Auteur: Matthias Soberon
Uitgeverij: TagMag – Borgerhoff & Lamberigts

In BackStage maakten we kennis met Emma. Na lang aandringen mag ze naar het concert van Drift. In haar eentje vat ze post op de eerste rij en kweelt ze elk nummer mee. Ze trekt daarmee de aandacht van zanger Josh zonder dat ze het beseft. Als ze na het optreden een alternatieve route naar huis kiest, duikt Josh plots op. De twee lijken het goed te kunnen vinden en beginnen een relatie.

Dat een langeafstandsrelatie niet altijd rozengeur en maneschijn is, lees je in WorldWide. Emma moet heel wat obstakels overwinnen: wantrouwen, fake news, steukers … Ook de andere omstandigheden maken het er niet makkelijker op. Haar ouders gaan scheiden, een van haar beste vriendinnen moet anorexia proberen te overwinnen en haar ex-liefje duikt ook op. Kortom, om te blijven geloven in hun relatie is er werk aan de winkel voor Josh en Emma.

WorldWide is een echt tienerverhaal. Het leest al een trein maar voor mij zat er net iets te weinig diepgang in, iets wat me in een het eerste deel niet echt stoorde maar in het vervolg toch wel zijn meerwaarde had gehad. Dat neemt niet weg dat het een aangenaam en luchtig tussendoortje is dat je in No time uitgelezen hebt.

Getagd , , , , , ,

Geef een reactie