Klein en groot geluk

Concert: A head full of dreams tour – Coldplay

Afgelopen woensdag trok ik voor de tweede keer in mijn leven naar een concert in het Koning Boudewijnstadion. Het vorige was dat van Beyoncé vorig jaar. Op de een of andere manier keek ik ongelooflijk hard uit naar het concert van Coldplay en had ik stiekem toch wat schrik dat het zou gaan tegenvallen. Gelukkig deed het dat niet, integendeel.

In het voorprogramma Lyves en Alunageorge. De eerste kende ik totaal niet en bleek een ietwat psychedelische band te zijn. Alunageorge kende ik van naam en van haar programma bleek ik toch zowaar 3 nummers te kennen. Een aangename meevaller en zeker een opwarmertje voor wat komen moest! Bij aankomst kreeg iedereen ook een polsband met een soort zendertje. De polsband zou in een ware lichtshow verwerkt worden later op de avond.

Rond de klok van 21u begonnen ze er eindelijk aan. Vanaf de eerste noot was het er boenk op. Nummer na nummer viel mijn mond groter open van verbazing. Hoeveel hits kan je uit een magische toverhoed blijven halen. Ik vreesde eerst dat ze hun troeven te snel op tafel gooiden met bv. Clocks al in de eerste helft te spelen. Maar het was allemaal goed overwogen, de hits bleven gewoon komen. Bij momenten ingetogen en ongelooflijk kwetsbaar, op andere momenten ronduit uitbundig en geweldig dansbaar. Het perfecte programma voor een schitterende avond.

Zicht van op de tribune
Foto geleend van BF T

Queen B bracht vorig jaar een strak afgemeten show. Op voorhand ingestudeerde bindteksten en strak getimed. Coldplay was dan toch wel van een ander kaliber. Een concert waar de muziek centraal staat maar met superleuke showelementen. Een hele hoop vuurwerk en hopen confetti zorgden voor een ongelooflijk kleurrijke avond. Maar centraal stond toch wel Coldplay zelf. Chris Martin is een vat vol energie en rent de ziel uit zijn lijf op het podium. De perfecte mix voor een schitterende muzikale avond.

Eerlijk, Coldplay was een van de beste concerten die ik de afgelopen jaren zag. Eentje in het rijtje van Adèle en Ed Sheeran. Ik was écht onder de indruk van de muziek. Chris Martin kon me gewoon inpakken door de ene hit na de andere te zingen. Ik placeerde menig danspasje en zong de longen uit m’n lijf. Nagenietend stapte ik op de metro en trein naar huis. Daagse nadien gingen de CD’s van Coldplay op repeat in iTunes. Ik verkeer de komende dagen nog even in een Coldplayroes. Je bent gewaarschuwd.

Zag jij Coldplay ook al aan het werk? Was je er vorige week ook bij? Wat vond je er van?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Concert: A head full of dreams tour – Coldplay

  1. A head full of dreams, zalige avond. 2u lang een muzikaal en visueel spektakel. Nooit durven dromen dat het zo goed zou zijn. Ik ben benieuwd of ze zich bij de volgende tour ooit kunnen overtreffen. In dat geval, zou ik er zeker graag opnieuw bij zijn. 🇧🇪👍💃🌞🌈☄

  2. Ik zag ze een aantal jaar terug in het Sportpaleis en was toen echt wel onder de indruk. Eén van de betere concerten die ik ooit zag.
    Echter, hun meest recente album kon me maar matig bekoren en toen de tickets in verkoop gingen, zat dat zo’n beetje in m’n achterhoofd en zeker niet op de prioriteitenlijst.
    Ondertussen wel spijt dat ik geen kaartjes had want de reviews zijn lovend! ’t Zal voor een volgende keer zijn, vrees ik!

  3. Fan, zeker ! Word ik instant vrolijk van als ik ze hoor. Concerten, dat is mij iets te druk. Maar misschien heb ik gewoon plankenkoorts en moet ik het gewoon eens doen !

    1. Ik vond dat ook druk. Maar ik neem altijd zitplaatsen om wat meer op m’n gemak te zijn. En op Werchter kies ik ook gewoon voor een plek met iets meer ademruimte en dan valt dat best wel mee! Een aanrader! Toch iets apart!

Geef een reactie