Klein en groot geluk

10 must sees op Rock Werchter 2017!

Volgende week is het weer van dat: Rock Werchter. In tegenstelling tot vorig jaar en het jaar daar voor, zal het dit jaar zonder mij zijn. Nochtans is het dit jaar een topaffiche met een paar bands die ik toch wel graag had gezien. Helaas, andere prioriteiten dit jaar, zoals verbouwen bv. Dat neemt niet weg dat ik het toch allemaal wat ga proberen te volgen. Ik geef je mijn ‘must sees’ voor Rock Werchter mee.

Rock Werchter 2017 Line Up

De grote kleppers als Radiohead, Foo Fighters, Kings of Leon … laat ik even buiten beschouwing. En ik kies resoluut voor een paar andere acts.

 • Warhola: Hij staat op donderdag in de Klub C. In tegenstelling tot wat hij bij Bazart doet, ben ik wel grote fan van Warhola en dus had ik hem graag ook eens live aan het werk gezien.
 • Mura Masa: Ook Mura Masa staat in de Klub C op donderdag. Dat moet daar een ongelooflijke topdag worden. Een band waar ik me graag door zou laten verrassen. Ik ken enkel hun radiohit(s). Maar die zijn goed genoeg om me te prikkelen.
 • Beth Ditto: Topwijf eerste klas dat de Klub C afsluit op donderdag. Een groot ‘je m’en fou’ gehalte en daardoor toch wel een ster op het podium. Ik was grote fan van The Gossip maar ben nog grotere fan van haar solowerk geworden. Een vrouw met ballen aan haar lijf.
 • Warhaus: Op vrijdag in The Barn! Een spin-off van Balthazar. Ik heb tickets om in het nieuwe culturele seizoen te gaan kijken. Ongelooflijk benieuwd of ze live even sterk voor de dag komen als Balthazar.
 • Charlotte De Witte: Vroeger op een podium als Raving George, nu gewoon onder haar eigen naam. Het moet niet altijd stevige rock zijn, er is niks mee met gewoon eens los uit de bol gaan en dansen tot je niet meer kan. En dat verwacht ik uiteraard wel van Charlotte De Witte. In de Klub C op vrijdag!
 • J. Bernardt: Op zaterdag in de Klub C. Nog zo’n Balthazar spin-off. Dezelfde redenen als hierboven dus. Zowel samen als apart maken ze gewoon steengoede muziek. Dat is weinigen gegeven.
 • Nostalgie op zaterdag met Blink 182, System of a Down en Linkin Park op de main stage. Dat moet gewoon herinnering ophalen zijn. De CD’s heb ik grijs gedraaid en ik word gelukkig als ik nu nog eens een van hun platen op de radio hoor.
 • Op zondag zou ik kiezen voor Rag ’n Bone Man. Een van die bands waar ik graag meer van wil horen dan hun radiohits.

Ga jij naar Werchter? Welke band zou je graag eens aan het werk zien?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “10 must sees op Rock Werchter 2017!

 1. Ik ga niet, mijn vriend wel, zoals elk jaar de volledige 4 dagen.
  Zelf gaan zegt me niks maar ik luister wel bijna de hele tijd naar All Areas op Stubru. De enige reden waarom ik zou gaan, is Arcade Fire. Wat een topband!

 2. Ik ga op zaterdag en kijk uit naar Linkin Park. Jammer genoeg kocht ik mijn tickets voor ik wist wat de rest van de line up zou worden. Blink 182 is bijvoorbeeld niet echt mijn ding. Maar goed, we gaan er het beste van maken :-).

Geef een reactie