Struggle of life

6 doelen voor mijn vakantie!

Vanavond gaat mijn verlof in. Drie weken lang tijd om dingen te doen die ik al lang heb uitgesteld of gewoon leuke dingen te doen of gewoon zelfs niks te doen. Het zal van dag tot dag afhangen! We hebben geen reisplannen. Gewoon drie leuke weken met een paar daguitstapjes.

Maar om er zeker van te zijn dat ik genoeg vakantiegevoel heb, wil ik toch een paar doelen voor mezelf stellen. Die van vorig jaar hebben goed geholpen om er een leuke vakantie van te maken. Dus dit jaar doe ik dat gewoon opnieuw!

Vakantieplannen

6 doelen voor mijn vakantie:

  • Digital Detox: Het deed de afgelopen twee jaar deugd om mijn smartphone gewoon tot z’n basics te beperken: bellen en smsen. Geen mobiel internet meer enkel via de laptop een paar keer m’n mails checken en wat aan m’n blog werken. Voor de rest rust. En dat doe ik nu gewoon opnieuw!
  • Blogtijd: Ik zou graag eens een paar dagen intensief aan m’n blog werken. Ideeën verzamelen, schrijven, m’n eigen domeinnaam uitwerken, statistieken op punt stellen … Het zijn maar een paar van de ideeën die ik heb.
  • Lezen: Lang en veel. Ik heb nog een hele stapel #tbr (to be read) liggen. En tegelijk heb ik weer een lang verlanglijstje met boeken die ik wel zou willen kopen. Misschien moet ik het compromis sluiten dat als ik de #tbr tot de helft kan herleiden, ik toch weer wat boeken mag kopen :). Of niet ;).
  • Lopen: Ik wil echt progressie maken in die Start 2 Run lessen, niet opgeven maar stevig doordoen deze keer. De vakantie lijkt me ideaal om dat doel te halen. Alle lessen afwerken en voortaan gewoon rustig mijn 5 kilometer afmalen. Lijkt me zalig om te doen.
  • Puzzelen: Op de regenachtige dagen (hopelijk zijn die er niet teveel) wil ik toch eens een van puzzels bovenhalen. Ik heb er nog een paar liggen die ik nog nooit heb kunnen maken door tijdsgebrek. De vakantie lijkt me ideaal!
  • Genieten: Het leven is te kort om er niet van te genieten. En dus moet lekker eten en drinken, zalige uitstapjes of lekker niks doen perfect kunnen. Ik ken al een paar adresjes waar ik zeker (nog) eens naartoe wil!

En wat zijn jouw vakantieplannen deze zomer? Verre reizen of heb je ook doelen gesteld zoals ik?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “6 doelen voor mijn vakantie!

  1. Klinkt allemaal heerlijk! Geniet ervan! Ik heb maar 1 weekje vakantie deze zomer en die ga ik echt volop gebruiken om de batterijen op te laden. Niets moet, alles mag dan.

  2. Ik kan niet gaan werken en ben dus vaak thuis. Toch heb ik maar zelden het vakantie-gevoel. Er moet immers steeds wel vanalles gebeuren en doordat je thuis zit vallen al die dingen ook extreem hard op. Tussen die huishoudelijke zaken en al het geregel door ga ik regelmatig even achter de computer zitten of kijk ik even op mijn smartphone en eigenlijk lijk ik zo nooit echt een rustig moment te vinden. Misschien moet ik echt een planning uitwerken -en me daar ook echt aan houden. Af en toe een offline dag -of middag. Elke dag 20 minuten Tai Chi doen en zo even wat stilte te creëren in mijn hoofd.

  3. Mijn vakantie is ook gestart, en we gaan één weekje weg. De rest van de tijd ben ik thuis, maar is onze baby-peuter er ook, dus veel rust is er niet bij. Vakantie is anders met kinderen, maar daarom niet minder leuk! Ik ga ook veel (proberen te) lezen, werken aan m’n blog (more ideas than time!) en verder proberen wat genieten en uitrusten…

  4. Bij ons ligt er al een weekendje weg vast en dat is het. Voor de rest drie weken niets op de agenda tijdens ons verlof. Dat ben ik niet gewend… Ik wil dan alleszins van de rust gebruik maken om in huis een en ander gedaan te krijgen.

Geef een reactie