Boekenwurm, CommCommComm

Gelezen: Blogboek – Kelly Deriemaeker

Kelly blogt al jaren op haar vaste stek Tales from the Crib. Ze wist dus zeker waar ze het over had toen ze twee jaar geleden het eerste Blogboek uitbracht. Twee jaar later brengt ze een volledig herziene uitgave. Nog meer tips, nog meer tricks en aangepast aan de blogs van vandaag. Want in de digitale wereld gaat het bijzonder snel vooruit.

Auteur: Kelly Deriemaeker
Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag

Het Blogboek is een basiswerk voor iedereen die blogt of wil beginnen met bloggen. Kelly leert je de kneepjes van het vak en diept een aantal aspecten verder uit voor de ervaren blogger die meer uit z’n schrijfsels wil halen. Het is een ongelooflijk leuk boek om door te nemen. Je kiest of je het van voor naar achter lees of er gewoon wat hoofdstukjes uitpikt. De lay-out is grafisch sterk en bijzonder prettig om te lezen. De kleurtjes maken het vrolijk zonder té te zijn.

5 dingen die ik uit het Blogboek geleerd heb:

 1. Nog meer nadenken over het concept als ik aan een blog begin. Schrijven uit de losse pols is leuk maar zorgen voor een aantrekkelijk concept maakt je blogpost nog behapbaarder en dus interessanter.
 2. Dat ik toch maar eens een manifesto moet maken. Een soort van basistekst waar je blog voor staat. Misschien wat laat na 1,5 jaar Perfect Imperfect maar beter laat dan nooit zeker?
 3. Dat je uit TED-talks veel kan leren. Ik kende ze wel al maar ik kijk er eigenlijk nauwelijks naar. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!
 4. Dat een mediakit maken misschien toch niet zo’n slecht idee is als je je blog op de kaart wil zetten en hier en daar wat samenwerkingen aangaat.
 5. Dat authenticiteit doorheen de jaren belangrijker wordt. De tijd van elke dag gratis producten aan te prijzen op je blog is stilaan door. Ik hou helemaal niet van blogs waar je dagelijks of wekelijks gratis producten kan bewonderen en ik zou het niet leuk vinden om te veel te moeten bloggen over bepaalde dingen. Ik ben tevreden met de (beperkte, selectieve) aanbiedingen waar ik nu op inga.

Heb jij het Blogboek ook gelezen? Wat neem jij er uit mee?

Getagd , ,

0 gedachten over “Gelezen: Blogboek – Kelly Deriemaeker

 1. Nog niet gelezen, maar Kelly haar blog was wel de eerste die ik ooit volgde. Herinner me dat ik (8 jaar geleden ofzo) één bericht las, en daarna haar volledige archief in één ruk uitlas. 🙂

 2. Ik heb het eerste blogboek gelezen en vond het heel interessant en vol leuke tips. Al ben ik een slechte leerling, mijn blog valt onder de noemer “personal” en veel concept komt daar niet bij kijken. Publiciteit zoek ik ook niet op, dus geen recensies bij mij van dingen die me opgestuurd zijn. Qua inhoud, onderwerpen waarover je kan schrijven e.d. heb ik er wel veel aan gehad

 3. Hier zowel het eerste als het tweede boek gelezen (en in mijn boekenkast gezet). Ik heb nog heel wat tips op mijn to do lijst gezet, want er is altijd ruimte voor verbetering / verandering 🙂

 4. Tot nu toe heb ik het boek nog niet gelezen. Ondertussen blog ik bijna 11 jaar maar eigenlijk doe ik dat nog steeds gewoon op de manier die voor mij goed aanvoelt. Totaal niet als een pro dus. Zo heb ik pas na tien jaar bloggen een mediakit aangemaakt en kon je de eerste 7 jaren niet eens reageren op wat ik schreef. Oops! Toch lijkt het me wel interessant om aan de hand van dat boek het een en ander bij te leren en te ontdekken hoe ‘slecht’ ik bezig ben.

  1. Zo heb ik het eigenlijk ook gedaan. Ik ben ooit als 17-18-jarige beginnen bloggen, intussen 14 jaar geleden. En ik heb het boek gewoon gelezen en dan gekeken wat ik er van kan gebruiken. Met sommige dingen ben ik ook niet altijd akkoord. Ieder zijn manier van werken. 🙂

Geef een reactie