Boekenwurm, Struggle of life

Gelezen: Power Body – Claudia Van Avermaet

Goesting krijg je als je de Instagram en Facebookposts van Claudia Van Avermaet bekijkt. Heerlijk uitziende receptjes en motiverende oefeningen. Dat was dus ook wat ik van Power Body verwachtte, haar tweede boek intussen na Power. Ze stelde me niet teleur, gelukkig!

Auteur: Claudia Van Avermaet
Uitgeverij: Lannoo

Het boek ziet er visueel al heel knap uit. Een mooi hardcover, handig groot formaat met prachtige beeldmateriaal bij elk deel van het boek. Een boek dat je goesting doet krijgen om in actie te schieten en doet watertanden bij elk recept dat er in beschreven staat. Nog veel meer dan haar vorige boek.

Het boek is opgedeeld in drie thema’s: food, mind en body. Bij ‘Food’ vind je logischerwijs de recepten terug. Heerlijke, gezonde receptjes die nog eens ongelooflijk fotogeniek zijn ook. Mijn favorietjes? Op kop zonder twijfel de love chocolates, daarna de sportersrawnola en als afsluiter de powerballetjes. Stuk voor stuk dingen die je honger doen krijgen.

Bij ‘Mind’ vind je heel wat tips en tricks terug om je hoofd leeg te maken. Duidelijk geïnspireerd door mindfulness maar misschien toch net iets minder ‘saai en droog’ dan echte mindfulnessoefeningen. Je krijgt een arsenaal aan mogelijkheden voorgeschoteld waar je zelf best uit filtert wat je het meest ligt.

In het laatste deel ‘Body’ krijg je naast wat tips en tricks ook gewoon een hoop oefeningen voorgeschoteld. Yoga-poses die je helpen ontspannen of net werken op bepaalde zones. De meeste oefeningen zijn haalbaar voor iedereen, ook voor wie nog nooit yoga deed.

Kortom, Claudia heeft hier een prachtig boek neergezet. Een boek vol inspiratie, concreet om meteen aan de slag te gaan. Nog een stuk beter dan haar vorige boek. Een aanrader voor wie het eens over een andere boeg wil gooien!

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Power Body – Claudia Van Avermaet

Geef een reactie