Klein en groot geluk

Er op uit: de Efteling!

Ik ben alles behalve een pretparkmens. Het vrije val stuk in zowat elke attractie vind ik de hel. En zo blijft er al snel niet meer veel over waar ik dan wel nog in kan. Een pretpark dat verder gaat dan attractie is dan ook meer mijn ding. Vorige week donderdag zakten we af naar de Efteling. Voor mij de allereerste keer.

Een rit van 2u naar Kaatsheuvel bracht ons in de Efteling. De tickets hadden we op voorhand al gekocht maar van aanschuiven aan de ingang was niet echt sprake. Alles ging bijzonder vlot en voor we het wisten stonden we in de Efteling. Ik was best wel wat onder de indruk want alles is er bijzonder knap ingekleed. Geen ruwe afwerking maar echt verfijnd. Het zit em in de details.

De allernieuwste attractie bleek heel wat volk te trekken. En na een uurtje aanschuiven konden we dan toch naar binnen. Symbolica is een kasteel waar je op een soort mini-hovercraft doorzweeft. Vooraan is een interactief dashboard waar kinderen bepaalde dingen kunnen aanduiden om meer te weten. Je schuift bijzonder vlot door de verschillende kamers. Het is erg flitsend en duidelijk aangepast aan de tijd van vandaag. De oudere rustige attracties verdwijnen in het niets bij het zien van Symbolica. De Efteling weet het ‘zitten, rondrijden en kijken’ naar een hoger niveau te tillen met Symbolica. De decors zijn met veel verfijning afgewerkt en lijken veel minder artificieel dan de oude attracties.

Daarna gingen we naar het sprookjesbos. Je wandelt er letterlijk tussen de sprookjes door. Mijn favorieten waren met voorsprong toch Langnek en de Sprookjesboom. Vooral door de laatste was ik mateloos gefascineerd. De boom heeft echte gelaatstrekken. Ondanks zijn leeftijd is hij toch nog bijzonder up-to-date.

Het lijkt niet zo, maar de Efteling is bijzonder groot als je alles op een rustig tempo wil bekijken. Het was al voorbij half twee toen we uit het Sprookjesbos kwamen. Hoog tijd om te eten en in de namiddag het gezelschap toch iets ruwere attractie te laten doen ;). Ik paste vriendelijk voor Joris en de Draak of de bobsleebaan. De watershow vlak voor sluitingstijd bleek meer mijn ding ;). Ik was aangenaam verrast door de Efteling! Zeker voor herhaling vatbaar.

Was jij al eens in de Efteling? Wat vond jij het leukst?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Er op uit: de Efteling!

  1. Toen ik kind was hadden mijn ouders een gezinsabonnement bij de Dierentuin waardoor we tweemaal per jaar naar de Efteling mochten. Daar heb ik echt super leuke herinneringen aan. Toen ik de eerste keer terug ging als volwassene vond ik het plots veel kleiner als in mijn herinneringen. Al betekent klein in dit geval eigenlijk nog steeds groot. 🙂

Geef een reactie