Boekenwurm

Gelezen: Het vorige meisje – J.P. Delaney

Sinds gisteren ligt ‘Het vorige meisje’ van J.P. Delaney in de winkel. Maar dankzij WPG Uitgevers kreeg ik de kans om het vooraf al te lezen. Het werd een echte pageturner die ik in korte tijd helemaal uitlas. Een spannend verhaal met wisselende standpunten.

JP Delaney - Het vorige meisje

Auteur: J.P. Delaney
Uitgeverij: CargoWPG

Het vorige meisje vertelt het verhaal van Emma en Jane. Twee meisjes die toevallig in hetzelfde huis terecht komen. Het huis is ietwat bijzonder want vooraleer je er mag gaan wonen moet je voldoen aan een hele reeks voorwaarden. Emma woonde er vroeger, Jane woont er nu. Het huis houdt een hele geschiedenis schuil, net als de twee meisjes.

Jane geraakt in de ban van Edward, de architect van het huis, maar ook van de geschiedenis die het huis met zich meedraagt. Wat is er gebeurd met de vorige huurster Emma? Ze probeert het helemaal uit te pluizen en botst op dingen die ze misschien beter niet had geweten. Of ze zich weet te redden uit de kluwen van leugens en geheimen, dat lees je natuurlijk in het boek ;). Ik geef geen spoilers.

Het boek wisselt constant tussen het verhaal van Emma en dat van Jane. Door het wisselende vertelstandpunt deed het mij wat denken aan ‘Het meisje in de trein’ van Paula Hawkins. Het verhaal leest vlot en trekt je snel mee in de gebeurtenissen. Hoewel het pas op het eind echt spannend wordt, wil je toch constant weten wat er verder nog zal gebeuren. Best wel een pageturner dus. Het enige minpuntje vond ik dat er wel wat erotische scènes tussen zitten die eigenlijk nergens voor nodig waren geweest.

Het huis op zich fascineerde me wel. Ik probeerde er constant visuele voorstellingen van te maken. Clean, strak, modern en voorzien van de nieuwste technologieën. En het speelt ook wel een belangrijke rol in het verhaal. Een verhaal dat gelukkig ook nog een stevige plotwending krijgt waardoor je op het einde toch even verbaasd bent. Ik ga niet zeggen dat het heel onvoorspelbaar was, dat niet, maar ik had niet verwacht dat het nog zou komen. Laat ons het daar op houden.

Dank je wel WPG Uitgevers voor het boek, in ruil voor een eerlijke review.

Getagd , , , , ,

1 gedachte over “Gelezen: Het vorige meisje – J.P. Delaney

Geef een reactie