Struggle of life

Start 2 Run #9, laatste les!

Wauw, wauw, wauw! Een licht euforisch gevoel maakt zich van mij meester nu ik de hele reeks Start 2 Run uitgelopen heb. Die laatste les was wel een opgave en kostte veel moeite. Maar vanaf nu loop ik steeds tochtjes van 30-35min. En trots dat ik ben, op mezelf uiteraard ;). Mag het ff? 😉

Eigenlijk liep ik vorige week zondag al die laatste les van Start 2 Run. Maar na 16 minuten had ik zo een ontzettend zwaar gevoel in de benen, dat ik uit veiligheidsoverweging gestopt ben. Mijn knieën en bovenbenen stonden op ontploffen. Les 29 daags voordien zat toch meer in de kleren dan ik gedacht had. Op woensdag dan nog maar eens opnieuw proberen. En op zaterdag nog meer eens wegens poging mislukt. Met meer geluk op zaterdag dus! Een kunstje dat ik op zondag graag nog eens herhaalde.

Voortaan loop ik dus blokjes van 30-35min en als ik nog wat overschot heb gewoon die 5km. Dat wil ik nu gewoon even volhouden. Die 5km wat steviger uitbouwen zodat ik wat meer op m’n gemak kan lopen en de looptochtjes misschien net iets minder een strijd worden :). Daarna zie ik wel. Misschien hou ik de volgende ambities gewoon tot volgend jaar. Die 5km blijft mijn eerste en voornaamste doel en dat is er nu zo ongeveer.

Ik ben best wel trots op mezelf. Ik had niet gedacht dat ik het nog eens ging kunnen uitlopen. Maar blijkbaar kan ik meer dan ik zelf dacht en dat geeft wel een motivatieboost. Een beloning voor het weken afzien. Al ben ik blij dat ik toch regelmatig een week opnieuw gelopen heb, het geeft me toch een iets stevigere basis heb ik de indruk.

Heb jij tips hoe ik de komende weken mijn blokjes van 5km/30min toch boeiend genoeg kan houden?

Getagd , , , ,

5 gedachten over “Start 2 Run #9, laatste les!

  1. Super. 🙂 Zalig hé, eens je daar bent aanbeland. Ik heb trouwens ook gesukkeld met “zware benen”, waardoor ik soms een week niet kon lopen. Ook nu moet ik nog opletten dat ik me niet forceer. Ik heb zaterdag de auto genomen om eens een gans andere andere looproute uit te proberen, en daar 7 km gelopen, gewoon omdat er zoveel te zien was.

    1. Ja echt wel, zaterdag heb ik nog afgezien maar zondag heel ontspannen 34 min gelopen. Was een opsteker. Ik moet mezelf wel constant intomen dat ik niet te snel ga lopen want dan is het op na 20min. Maar nu gemiddeld 8,3km/u. Komende weken toch af en toe ook eens wat sneller proberen. Ik zie het zitten :).

  2. Supergoed gedaan! Zelf ben ik er nog steeds aan aan het werken om binnen 35 minuten 5km te lopen, maar het zal wel lukken. Door regelmatig af te wisselen van parcours hou ik mijn looptoertjes best wel wat interessant. En ik probeer vooral ook om in de buurt te gaan joggen, dan zie ik meteen wat er allemaal aan het veranderen is 😉

  3. Wow super!! Ik ben er eind vorig jaar net niet geraakt, misschien probeer ik het deze herfst nog eens opnieuw. Kwestie van ook tijdens de donkere dagen mezelf af en toe naar buiten te jagen 🙂

Geef een reactie