Boekenwurm

Mijn boekenwishlist #1

In de notitieapp van mijn smartphone hou ik heel wat lijstjes bij. Daartussen heel wat boekenlijstjes. Een lijstje van de boeken die ik nog moet lezen, een lijstje van films waar ik graag het boek eens van zou lezen, lijstjes met auteurs die ik graag eens wil ontdekken … Kortom, een allegaartje van lijstjes. En een paar van die lijstjes wil ik graag eens met jullie delen. Laat ons starten met mijn boekenwishlist!

Die boekenwishlist is gewoon een allegaartje. Geen structuur. Gewoon losse flarden. Als ik een review van een goed boek tegenkom, vul ik gewoon onderaan aan. Alles door elkaar, niet gesorteerd. Ik hoop in deze blog toch wat meer structuur te steken.

Fictie, een goed verhaal om een paar uur in te verdwijnen.

 • Een koffer vol fabeldieren. In twee versies: het complete filmscenario van J.K. Rowling en ‘Ontdek de magie van de film’ van Mark Salisbury. Ik beken, sterk beïnvloed door Fantastic Beasts en Harry Potter.
 • De misdaad van Graaf Neville – Amélie Nothomb
 • Wat ons niet zal doden – David Lagercrantz (Stieg Larsson inspired)
 • The Host – Stephanie Meyer (in het Nederlands dan)
 • De muze en het meisje – Katrijn Van Bouwel
 • Selfie – Kaat De Kock
 • Miracle Morning – Hal Elrod (in het Nederlands dan)
 • Rood – Pierce Brown
 • Goede dochter – Karin Slaughter
 • Ik zie je – Kate Macintosch
 • 13 minuten – Sarah Pinborough
 • Oorsprong – Dan Brown
 • De chronieken van Narnia
 • Sneeuw als as – Sara Raasch
 • Ijs als vuur – Sara Raasch
 • Bevroren nacht – Sara Raasch
 • Girl online going solo – Zoë Sugg
 • Girl online on tour – Zoë Sugg
 • Duizend stukjes van jou en de rest van de reeks – Claudia Gray
 • Aan het hof van Eden – Joëlle Charbonneau
 • Iko – The Lunar Chronicles
 • De Glazen Troon – Sarah J. Maas

Bestand_000

Non-fictie, vooral boeken over koers en eten! De echte kookboeken die ik nog zou willen, staan hier niet eens tussen.

 • Het Kilocomplot – An Bogaerts
 • Openhartig over eten – Pascale Naessens
 • Not that kind of girl – Lena Dunham
 • Is het erg om onzeker te zijn – Lena Dunham
 • Reisfotografie – Laura Vinck
 • Stages of Dark and Light – Bjarne Riis (in het Nederlands dan)
 • Schoon genoeg – Thomas Dekker
 • Prikken en slikken – Willy Voet
 • De Monumenten – Peter Cossins
 • De Renner – Tim Krabbé
 • De romantische comédie – Stephanie Coorevits
 • De Kleine Heinen – Frank Heinen
 • E3 Harelbeke, excentrieke klassieker
 • Bloedbroeders
 • Hard – Leen Dendievel
 • De Seingever – Ann De Craemer

Ook een hoop vakliteratuur, omdat ik daar vaak meer uit leer dan uit eender welke opleiding.

 • Digital Transformation – Jo Caudron en Dado Van Peteghem
 • Alles in Twitterland – Bart De Clerck en Luc Colemont
 • Maak van je merk een held – Guillaume Van der Stichelen
 • De persattaché is een boer, over het opbouwen en onderhouden van persrelaties – Koen Van den Broeck
 • Sssssst, hier werkt men, slimmer communiceren op de nieuwe werkvloer in 10 stappen – Nancy De Vogelaere, Joke Renneboog en Elke Wambacq
 • Onderneemster zoekt sterk merk – Katlijn Voordeckers en Sara Reymen
 • Digital Detox – Florence Pérès
 • Influencers – Carol Lamarque

Of zelfhulpboeken, om wat te werken aan mezelf:

 • Getting things done – David Allen (in het Nederlands uiteraard)
 • The 4 Hour Work week (ook in het Nederlands uiteraard)
 • Emotienomie – Dan Hill
 • 1001 antwoorden op stress en burn-out – Luc Swinnen en Dirk Coeckelbergh
 • Zeg met dat ik oké ben – Marcel Hendrickx

Welke boeken zou jij nog graag lezen? Staat er iets in mijn lijstjes dat jij graag zou lezen? Welk boekenlijstje zou je graag nog eens van mij lezen hier op m’n blog?

Getagd , , , ,

9 gedachten over “Mijn boekenwishlist #1

  1. Goodreads zijn bij mij al de boeken die ik al heb en nog moet lezen of gelezen heb. Ik vind de boeken die ik wil te vaak niet op Goodreads dus daarom maar in een notitie in m’n gsm :).

 1. Vooral bij het fictie-gedeelte staan er een aantal boeken die ik al gelezen heb maar naar Iko ben ik zelf ook nieuwsgierig. Al moet ik dan eerst wel even verder met de rest van de serie. Ik loop immers nog een aantal boeken achter. Mijn wenslijstje bevat altijd wel enkele boeken (dat komt goed van pas wanneer ik binnenkort een lijstje moet samenstellen voor de Secret Santa-actie van Kwante). Momenteel staat er bijvoorbeeld de geïllustreerde versie van Harry Potter and the prisoner of Azkaban op. Maar dat boek komt pas in oktober uit als ik me niet vergis. Er staan ook nog ‘enkele’ andere titels op maar dan wordt deze reactie wel heel erg lang. 😉

Geef een reactie