Klein en groot geluk, Struggle of life

8 voordelen van gaan werken met de trein

Voor verre (en minder verre) verplaatsingen neem ik zoveel mogelijk de trein. Ik hou enorm van de trein, een ankerpunt in mijn werkdagen. En toegegeven, ze rijden dan wel niet altijd op tijd en soms krijg je meer waar voor je geld dan je gevraagd hebt (lees: vertraging), maar toch biedt de trein ook heel wat voordelen. Ik overloop ze graag even met jou.

 • Ik zit dagelijks 2u op de trein. ’s Morgens een uur richting Brussel, ’s avonds weer een uur naar huis. Dat zijn 2u pure quality time voor mezelf. Het liefst nog met een boek in de hand en mijn iPod in de oren. Even afzonderen van de wereld. Ik krijg vaak de vraag waar ik de tijd vind om zoveel boeken te lezen: op de trein dus!

Bestand_000-6

 • De trein is verdomd goed voor mijn sociale contacten. Dankzij onze treinritjes zie ik #bff quasi elke werkdag. Maar even goed kom ik er mensen tegen die bij gelegenheid de trein eens nemen en die ik al lang niet meer gezien had.
 • Ik neem sinds m’n 18 jaar dagelijks de trein. Dat is ondertussen dus al 14 jaar. Hoewel ik vroeger geen treinslaper was, heb ik dat door de jaren wel geleerd. Treindutjes for the win als je een korte nacht hebt gehad of een zware werkdag.
 • Dankzij de drie bovenstaande redenen is de trein voor mij de ideale breuk tussen werk en privé. Ik heb een uur de tijd om werk af te sluiten en achter mij te laten ’s avonds. Tegen dat ik thuiskom ben ik in eten-kook-modus of tijd-voor-een-gezellige-avond-modus.
 • Geen filefrustraties, niet aanschuiven op de autostrade en handsfree bellen hoeft niet. Mijn volledige verplaatsingstijd kan ik nuttig besteden en ben ik even afgeleid, dan kan het geen kwaad. Dromerig in de verte staren is toegelaten.
 • Ik kom zo nog eens aan een Starbucks. De eerste Starbucks moet nog landen in Limburg denk ik maar dankzij de trein pik ik toch een keer of 2 per jaar een heerlijke Caramel Hot Chocolate of Chocolate Chip Frappuccino mee. En hoewel ik vlakbij Brussel-Noord werk (en daar een Starbucks is), komt die dan nog meestal van Antwerpen-Centraal. #guiltypleasure
 • Dankzij de trein kennen de gazettenwinkels geen geheimen meer voor mij. In elk treinstation is er wel een boekenwinkeltje. Ideaal om een dood moment op te vullen. Trein vertraging? Dan loop ik wel even binnen voor een magazine. En ontdek ik al eens nieuwe dingen. Mijn magazine-abonnementen heb ik dan wel bijna allemaal stopgezet, de gazettenwinkels zijn soms een godsgeschenk. En zeker nu Brussel-Noord een mini-Standaard Boekhandel heeft.
 • Kortom, de trein dat is het gezelligste café ter wereld om met vrienden te zitten, de ideale slaapplek voor een ochtend- of middagdutje, de ideale picknickbank voor onderweg … alles in één. En je komt er nog eens ergens mee ook! En het is goed voor het milieu. Win win, dubbel win win win win. 😉

Neem jij vaak de trein? Wat vind jij de grote voordelen van de trein?

Getagd , , , , ,

13 gedachten over “8 voordelen van gaan werken met de trein

 1. Ik neem ook elke dag de trein om gaan te werken. Van diest naar Brussel. Vind het ook heel fijn!
  Het is zoals je zegt de ideale ontspanning om het werk achter je te laten (als dat al lukt).
  Ik heb er ook mijn beste vriendinnen leren kennen!
  En de mevrouw van de krantenwijken kent me ook al sinds ik naar hogeschool pendelde.
  De vertragingen nemen we er bij!
  Je weet meestal wanneer je vertrekt, maar niet wanneer je zal aankomen 😜

 2. Idem hier: Brugge – Brussel. Grootste voordeel is inderdaad dat je als het ware verplichte rust hebt, die ik anders niet zou (kunnen) nemen. Ik slaap, lees of luister naar muziek. Soms heb ik gezelschap, maar stiekem reis ik liever alleen. Me-time…. 🙂

 3. Ik trein zelden daar ik dicht bij huis werk. Als ik mijn broer bezoek neem ik graag de trein en tram, ik sta er rapper dan met de wagen.

 4. Tijd hebben om te lezen en dutjes te doen, dat zijn inderdaad de voordelen van met de trein te reizen. Maar ik kon heel vaak geen zitplaats bemachtigen en het sardientjes gevoel vond ik vreselijk. Ik jaagde me ook heel erg op in al de vertragingen en de verminderde samenstelling van de drukste treinen. Dus ik ben gewoon blij dat ik het niet meer moet doen, dat pendelen.

 5. Ik pendel ook naar het werk, maar mijn trein doet er maar een kwartiertje over. Toch kan ik zo heel wat meer boeken lezen op jaarbasis, want elke dag een half uurtje extra is mooi meegenomen. En ik kom regelmatig iemand tegen, altijd fijn! Maar toch reis ik ook heel graag met de auto, dat zie ik nog iets meer als me-time. Je bent namelijk echt wel alleen met je gedachten of muziek.

 6. Ik neem niet zo vaak de trein maar vind het wel een heel leuke manier van reizen. Grotendeels omdat ik op de bus/tram niet kan lezen zonder binnen de vijf minuten misselijk te worden en ik daar op de trein totaal geen last van heb.

 7. Voor mij is de trein ook 2u30 per dag pure me-time. Meestal wat blogs lezen, soms een boek, en de laatste maand hou ik me bezig met een geheim breiwerk (de eerste sjaal is af, de tweede schiet ook goed op). En af en toe kom ik jou eens tegen voor een gezellige babbel…
  Alleen vertrek ik toch vanuit een station zonder krantenwinkel. En wat kijk ik uit naar die Starbucks in Brussel-Noord. Nog een dikke 2 maanden geduld…

 8. Ik ga ook dagelijks met de trein naar Brussel en geniet van het heerlijke moment voor mezelf om te lezen! En in slapen in de trein ben ik ook heel goed: al verschiet ik vaak als ik wakker word en er opeens heel andere mensen naast of tegenover me zitten :p

Geef een reactie