Boekenwurm

Gelezen: Optie B – Sheryl Sandberg & Adam Grant

Onlangs kreeg ik een goodiebag van Bol.com met daarin 3 ‘zelfhulpboeken’. In dit geval vooral boeken over veerkracht en geluk zoeken. Blijkbaar een hot item momenteel. Ik ben normaal gezien niet zo into filosofische boeken (te ver van m’n bed) maar ik was best wel benieuwd wat het bracht.

Sheryl Sandberg - Optie B

Auteur: Sheryl Sandberg, Adam Grant
Uitgeverij: Lev

Ik had me eigenlijk verwacht aan het genre ‘dit is de absolute waarheid en zo vind je geluk’. Maar het tegendeel was waar. Sheryl Sandberg vertelt haar verhaal. Hoe ze haar man dood vond in de fitnessruimte op vakantie en daarna toch weer gewoon de draad van het leven probeerde op te pikken. Met vallen en opstaan. Hoe iedereen haar probeerde op te beuren maar ze toch vooral haar eigen weg moest zoeken.

Het boek is een mooie neerslag van iemand die klappen krijgt in het leven maar weer rechtkrabbelt. Niet zonder slag of stoot, niet het alles goedmakende verhaal. Maar toch met hoop. Hoop dat het op een dag beter gaat of dat je door anders te leven er toch wel geraakt.

Verwacht je niet aan een gids ‘hoe word ik gelukkig’. Wel aan een persoonlijk verhaal waar je zelf de nodige lessen uit kan trekken. Aanknopingspunten die je helpen het kleine geluk te vinden. Lichtpuntjes die je helpen doorzetten of methodieken die je helpen om uit het dal te klimmen. Geen kant-en-klaar pakket maar een verhaal waar je zelf lessen uit moet trekken.

Het boek was voor mij net iets minder van toepassing maar ik kan wel begrijpen dat iemand die recent geconfronteerd is met grote tegenslag hier steun in kan vinden. Even goed kan ik ook begrijpen dat de dingen waar ze het over heeft net bij jou niet werken. Dat je beter zoekt naar andere oplossingen.

Ik kreeg van Bol.com een reviewexemplaar van het boek in ruil voor een eerlijke review.

Getagd , , , , , , ,

Geef een reactie