Struggle of life

Mijn 6 favoriete manieren om te ontspannen

De afgelopen weken waren druk. Te druk, dat geef ik toe. Het lijf begint tegen te stribbelen. Hoog tijd om dus wat meer metime en quality time in te bouwen de komende weken. Gelukkig is de grootste drukte bijna achter de rug. Ik werp samen met jullie graag een blik op mijn favoriete manieren om te ontspannen.

Quote - Take time to make your soul happy

 • Mij absolute nummer 1 moet wel lezen zijn. Lezen is mezelf afsluiten van de wereld. Wegdromen, opgaan in een verhaal en even alleen aan mezelf denken. Ik heb geen TV nodig, ik kan perfect verder met enkel een stapel boeken. Om optimaal te functioneren zou ik elke dag minstens 1 à 2u moeten kunnen lezen. Het liefst ’s avonds in de zetel met de focus enkel op m’n boek of magazine.
 • Lange wandelingen. Niets zo goed om het hoofd leeg te maken dan een stevige wandeling. Heerlijk. Alles achterlaten. Alleen ik en de natuur. De Haspengouwse velden, de Zuid-Limburgse bossen of desnoods een stadspark of natuurgebiedje in de stad. Zolang ik maar even kan vluchten van alles.
 • Een moeilijk muziekstuk spelen. Muziek spelen is ontspanning. Maar om het meest te ontspannen heb ik net een moeilijker muziekstuk nodig. Dan kan ik beter focussen, word ik verplicht om m’n aandacht volledig bij de partituur te leggen en ben ik even helemaal weg van de wereld. Ik kruip in m’n muzikale cocon voor een paar minuten per keer.
 • Ik heb nooit echt geloofd in de kracht van sport als ontspanning. Sporten was voor mij altijd frustraties omdat ik graag een goeie sporter wou zijn maar daar weinig tot geen aanleg voor had. Gelukkig is dat wat veranderd sinds ik Start 2 Run weer goed heb opgepikt. Na een looptochtje én een deugddoende douche voel ik me vaak als herboren. Kop leeg en moe genoeg om ontspannen op de zetel te kruipen.
 • Puzzelen. Grote fan van de puzzels van Jan Van Haasteren. Bij voorkeur die met 1000 stukjes. Ook puzzelen is vluchten, je afsluiten van de omgeving. Of toch voor mij. Het liefst werk ik ook aan een stuk door. 4-5 uur pure quality time met mezelf. En dat met een leuk resultaat.
 • Wellnessen. Een paar keer per jaren trakteren het lief en ik onszelf op een paar uurtjes wellness. Pure verwennerij. GSM blijft in de tas, 3-4u niet gestoord worden. Genieten van de sauna’s, het bubbelbad en een rondje zwemmen. Veruit mijn duurste manier om te ontspannen. Maar af en toe mag jezelf ook eens verwennen, toch?

Wat zijn jouw favoriete manieren om te ontspannen?

Getagd , , , ,

14 gedachten over “Mijn 6 favoriete manieren om te ontspannen

 1. Lange wandelingen en sporten zijn niet voor me weggelegd maar in de andere kan ik mezelf herkennen. Wellness doe ik maar zelden maar als we in een Centerparcs verblijven dan kan ik (en mijn spieren/gewrichten) geweldig genieten van het warme bubbelbad.

 2. het vooruitzicht van een fijn avondje met mijn man of met mensen die ik graag zie. Of agenda vrij om echt eens iets met de kinderen te gaan doen omdat ze regelmatig alleen moeten spelen terwijl wij druk “doendig” zijn

 3. Ik lees graag een boek of een magazine, al luierend en met een kopje thee erbij. Muziek beluisteren of naar een concert gaan, daar fleur ik helemaal van op 🙂

  1. Een concert is dubbel bij mij. Ik kan daar echt van genieten maar omdat het vaak gepaard gaat met veel volk (en dat een zwakke plek is), is dat niet echt ontspannend voor mij :).

 4. Om volledig tot rust te komen kan ik het meest genieten van absolute stilte, met iets om te lezen. Zalig! De afgelopen weken waren hier ook echt druk, en de komende weken / maanden zullen er niet beter op worden. Maar wandelen en fietsen helpt hier ook om het hoofd leeg te maken. Wat voor mij ook heel ontspannend werkt is tekenen / handletteren / … Moet je eens proberen!

 5. Ik ben een beetje jaloers op mensen die kunnen puzzelen. Toen ik aan het babysitten was op mijn neefje van 6 schoot ik echt in paniek toen die een puzzel bovenhaalde van 75 stukken. Een 3d puzzel van Cars. Ik kan dat echt niet. Hij en zijn zus van vier jaar wel. Oef!

 6. Hier zijn lezen en muziek ook de ideale ontspanmomenten en ik probeer ook 1x in de 2 maand naar de wellness te gaan. En daar combineer ik sauna weer met lezen. Heerlijke dagen zijn dat!

 7. Vorige week een héél moeilijke dag gehad waarop niks echt hielp, tot ik de velden in trok voor een wandeling. Ik kwam rustiger terug thuis dan ik in tijden was geweest!
  Boeken helpen alleen maar op bepaalde momenten, want tijdens het lezen durven mijn gedachten al eens te ontsnappen naar minder leuke plaatsen 🙂 Bij tv heb ik dat veel minder, het verhaal gaat vanzelf verder dus ik moet mijn aandacht er wel bijhouden.
  En kleuren, daar word ik ook rustig van. Daar is net genoeg focus voor nodig om niet buiten de lijntjes te kleuren, maar ook weer niet zoveel focus dat ik er moe van word 🙂

Geef een reactie