Boekenwurm

Katrien gaat naar de Boekenbeurs!

Het is eindelijk weer die tijd van het jaar. Boekenbeurs! Antwerp Expo wordt weer een aantal dagen omgetoverd naar een boekenparadijs. Ook dit jaar ga ik er weer mijn hartje ophalen. 9 november staat al weken met rood omcirkeld in mijn agenda (figuurlijk, ik heb een digitale agenda).


De Boekenbeurs gooide dit jaar wat roet in mijn planningseten. Door tussendoor de deuren even te sluiten, sluiten ze net de deuren op die dagen dat ik het liefst naar de Boekenbeurs ga. Spijtig, maar na wat puzzelen koos ik dan toch voor 9 november. Hopelijk toch een van de kalmere dagen om zo in alle rust van de Boekenbeurs te kunnen genieten. Om op mijn gemakje langs mijn favoriete uitgevers gaan, tijd om hun aanbod goed te bekijken én een hoop favorieten mee naar huis te kunnen nemen.

Ik popel nu al van ongeduld. Ik heb de afgelopen dagen al een paar favorieten genoteerd om zeker eens te bekijken. Maar nog meer dan favoriete boeken heb ik favoriete uitgevers. Plaatsen waar ik sowieso langsga. Ik overloop graag even mijn favorieten:

 • Pelckmans: Elk jaar een grote, mooie stand. En vooral: ze hebben een mooie collectie Marc de Bel-boeken. Ik ontdek er elk jaar nog wel een boek dat ik nog niet heb. Kleine geluksmomentjes die mijn dag goedmaken. En stiekem wil ook Oscar Cook graag eens ontdekken.
 • Lannoo: En dan vooral Lannoo Campus. De betere communicatie-uitgeverij. Goeie vakliteratuur vind ik altijd daar. Ideaal om ontdekkingen ter plaatse te doen.
 • Borgerhoff & Lamberigts: Ik noem ze soms de BV-uitgeverij maar bv. op sportvlak brengen ze regelmatig mooie en goeie boeken uit. Vorig jaar ontdekte ik er nog het boek van Yanina Wickmayer. Ik loop er dus graag eens langs om te zien wat ze aanbieden.
 • Kannibaal: Dé beste uitgeverij van sportboeken en meer bepaald koersboeken. Grote fan van hun topkwaliteit.
 • WPG Uitgevers: De grote kleppers zitten bij WPG. Misschien koop ik toch nog maar eens de nieuwe Aspe. Ik laat me graag verrassen door andere toppers.

Ik trek zelden met een kant-en-klaar boekenlijst naar de Boekenbeurs. Ik leg wel een budget vast waar ik me aan hou. Het zal dus volgende week niet anders zijn.

Ging jij al eens naar de Boekenbeurs? Hoe pak jij je bezoek aan?

Getagd , , , ,

13 gedachten over “Katrien gaat naar de Boekenbeurs!

 1. Ik ben afgelopen zondag en dinsdag naar de Boekenbeurs gegaan. Morgen ga ik nog een derde keer naar daar, dit keer samen met mijn buurvrouw en een lading koekjes voor de uitgeverijen met wie ik al enkele jaren samenwerk. Als alles goed gaat ga ik de week nadien nog een keer – al weet ik nog niet juist wanneer. Misschien de laatste dag vermits er dan een fantasy-schrijfster (Petra Doom) komt die ik graag een keer in het echt wil ontmoeten.

 2. Ik zou graag willen gaan, maar het is zo druk met alles dat ik een vrije dag liever aan andere dingen zou besteden… Vorig weekend kocht ik in Londen al twee nieuwe kookboeken, en er liggen ook nog heel wat ongelezen boeken klaar. Volgend jaar misschien, al vind ik de Boekenbeurs wel heel tof om nieuwe boeken te leren kennen!

 3. Tot voor een paar jaar ging ik zo goed als elk jaar maar de laatste keer vond ik echt niet fijn: te druk en een aanbod waar ik nu niet wild van werd. Dan ga ik tegenwoordig liever in alle rust in boekenwinkels snuisteren. Maar ben wel benieuwd naar de boeken die jij mee naar huis gaat nemen 😉

  1. Ik ga elk jaar sinds ik 12 ben ofzo. Maar ik kies wel vaak bewust voor de kalme dagen. Vorig jaar zijn we 11 november geweest omdat dat de enige dag was dat me paste maar daar had ik echt spijt van (behalve dat ik met Fabian Cancellara op de foto kon toen).

 4. Ik was er vorig jaar voor het eerst. Op 11 november wat naast een vrije dag ook nog eens de sluitingsdag was. En eigenlijk vond ik het er veel te druk. Ik loop heel graag rond in boekenwinkels en op markten, maar je moet mij plaats geven. Ik kocht ook maar 1 boek en heb vooral inspiratie opgedaan. Dit jaar ga ik niet, ik heb inspiratie genoeg voorlopig 🙂

 5. Ik ben ondertussen al drie keer naar de boekenbeurs geweest, maar kocht nog geen enkel boek. Ik vermaakte me vooral bij een aantal toffe interviews en presentaties – vond het vaak te druk om rustig naar alle boeken te kijken. Volgend weekend hoop ik ook nog een bezoekje te brengen, dus wie weet koop ik dan nog iets 😉

 6. Oscar Cook vindt het heerlijk dat je bij hem langskomt op de Boekenbeurs, hij kamt zelfs voor het eerst in z’n leven zijn haren. Zijn oude vriend Karel heeft hem een das gegeven, die nog een beetje stinkt naar de kilo’s sardienen (in blik) die Karel tijdens zijn jonge jaren in het leger naar binnen heeft gewerkt. Als je ook zuster Mathilde tegen het lijf loopt, vergeet dan vooral niet een schietgebed te doen om haar nijdige blik te kunnen doorstaan. Warme groet!

Geef een reactie