Klein en groot geluk

Concert: Oscar and the Wolf

In september vorig jaar kocht ik tickets voor Oscar and the Wolf in het Sportpaleis. Aanvankelijk voor het concert eind april maar dat werd helaas uitgesteld. Vorige week zaterdag was het dan eindelijk zover. Toch een van die concerten waar ik al lang naar uitkeek.

In het voorprogramma L’impératrice. Een voor mij nobele onbekende Franse band. Wat loungie-dance muziekjes. Maar toch nog in een iets ander genre dan Oscar and the Wolf. Een aangename opwarmer maar geen echte uitschieter.

Oscar and the Wolf

Het was voor mij de tweede keer dat ik Oscar and the Wolf aan het werk zag na Werchter 2015. Zoals verwacht was het er van de eerste noot boenk op. Twee uur lang kon ik helemaal opgaan in de muziek. Ze regen de hits en fonkelnieuwe songs naadloos aan elkaar. Er werd menig heup gewiegd en teksten feilloos meegezongen. Twee uur lang in een soort van trance (lichtelijk overdreven maar kom) meesurfen op de klanken van Oscar and the Wolf.

Hoewel het podium een redelijk eenvoudige set-up had, voegde de schitterende lichtshow toch heel wat toe aan het concert. En dan heb ik de slingers en de confetti nog niet genoemd ;). Ik waande me even op een groot dancefestival.

img_3460

De kostuums van Max Colombie zijn altijd een issue. Hij kiest nu eenmaal nooit de meest gangbare kostuums. Zijn outfits zijn altijd net iets theatraler en opvallender. Bij de start van het optreden droeg hij zo een zwart, glitterend, wijd kostuum. Sober in vergelijking met andere kostuums, al had ik mijn twijfels bij de zilveren ‘blinddoek’ rond de ogen. Na de kostuumwissel combineerde hij een fluffy, nep-pels, lichtblauwe vest met een witte blouse en rode broek. Een vreemd combo die pas klopte toen hij de fluffy vest uittrok. Het blijft toch iets speciaals die kostuums van Max Colombie.

Ik vond het echt een geslaagde show. Enkel dat piano-intermezzo bij de kostuumwissel kon me iets minder bekoren. Het haalde het tempo wat uit de show en bracht niks bij aan het geheel. Maar behalve dat, was het een topshow en ik keerde volop nagenietend terug naar huis!

Zag jij Oscar and the Wolf al aan het werk? Heb jij ze ook in het Sportpaleis gezien? Wat vond je er van?

Getagd , , ,

Geef een reactie