Boekenwurm

De Boekenbeursbuit 2017!

Op donderdag 9 november mocht ik EINDELIJK naar de Boekenbeurs. Hoogdag, maar echt eh! Voor mij is de Boekenbeurs hét perfecte dagje uit. En elk jaar keer ik naar huis met menig boekenzak vol boeken. Dit jaar was het budget iets beperkter maar ik kon toch maar weer mooi een dag m’n hartje ophalen.

Wat ik kocht? #boekenbeursbuit

In detail bekeken:

Ik had een thema voor mijn aankopen: ontdekkingen. Geen vaste auteurs voor mij deze keer, wel een paar boeken waar ik al veel over gehoord had en waarmee ik hoopte een leuke ontdekking te doen

 • Griet Op de Beeck – Het beste wat we hebben: Griet Op de Beeck is zo een van de auteurs die al lang op mijn verlanglijstje stond. En bij de onafhankelijke boekhandels botste ik op haar boek. Ik kon het niet laten liggen.
 • Denksport – Tectonic: Na de sudoku’s ben ik aan een nieuwe verslaving bezig: tectonic. Breinbrekers waar ik me graag een paar uur in verlies.
 • Peter Van Olmen – De kleine Odessa, deel 1: Heel wat promo zien passeren rond deze reeks. Binnenkort komt deel 4 al uit. Dus ik wil supergraag deel 1 lezen om te bekijken of het iets voor mij is! Ik zal me met plezier op de rest van de reeks storten als dat het geval is.
 • Mark Tijsmans – Wiet Waterlanders en de echt aardige rechters: Ook de boeken van Mark Tijsmans steken al een paar jaar m’n ogen uit op de Boekenbeurs. Ik kon ze niet zomaar weerstaan dit jaar.
 • Vera Van Renterghem – Oscar Cook, buitengewone gebeurtenissen: Nog zo’n boek dat me de afgelopen maanden de ogen uitstak via online promo. Ik kijk er naar uit om me in de wondere wereld van Oscar Cook te verdiepen.
 • Marie Lu – Warcross: De reviews op Nederlandse boekenblogs waren redelijk eensgezind, dit boek is een absolute aanrader. Ik kon hem dus niet laten liggen.
 • Katleen Gabriels – Onlife: Vakliteratuur. Een van die thema’s die me uitermate boeien. Ik hoop dat het echt een goed boek is!
 • Carole Lamarque – Influencers: Een boek dat me als blogger wel aanspreekt, hopelijk is het een basiswerk waar ik echt wat van opsteek.

De wishlist was dit jaar opvallend korter dan andere jaren. En een paar dingen heb ik ook gewoon bewust laten liggen omdat ik twijfelde aan de inhoudelijke kwaliteit of omdat ik ze gewoon eens in de bib wil gaan halen. Maar ik popel van ongeduld om aan bovenstaande stapel te beginnen.

Ging jij dit jaar naar de Boekenbeurs? Welke boeken kocht jij?

Getagd , , , ,

17 gedachten over “De Boekenbeursbuit 2017!

  1. Ik vind het net leuk om in dat grote aanbod op zoek te gaan naar dingen die ik niet ken, echt ontdekkingen te doen :). Misschien ga ik volgend jaar eens alleen, dan kan ik gewoon doen en moet ik geen rekening houden met iemand anders. Echt eens grasduinen tot op het bot :).

 1. Van Wiet Waterlanders staan 2 boeken in Lien haar rek. De eerste las ze in 1 ruk uit, de 2e legde ze aan de kant (te spannend dacht ik)…
  Die denksport moet ik ook eens proberen. Iets voor op de trein nu de sjaals af zijn…

 2. Ik ben niet geweest, want ik had geen zin in de drukte. Nu heb ik wel een beetje spijt, maar er zijn genoeg boekhandels en bibliotheken :-). Ik ben benieuwd naar het boek van Griet, en naar Influencers…

 3. Ik ging er enkele keren naar toe maar kocht geen boeken voor mezelf. Dat is ondertussen al rechtgezet nadat ik afgelopen week héél veel Kringloopvondsten tegenkwam. Warcross ben ik zelf ook wel benieuwd naar en die Tectonic-puzzels ken ik nog niet.

  1. Naar de Boekenbeurs gaan zonder boeken te kopen, zou zoooooo moeilijk zijn voor mij :). Ik zie daar zoveel leuke dingen die ik wil :). En Tectonic zeker eens proberen, ik vind ze leuker dan sudoku!

 4. Naar Warcross en Onlife ben ik ook heel benieuwd! Het beste wat we hebben van Griet Op de Beeck viel mij persoonlijk een beetje tegen, hopelijk beleef jij er meer plezier aan 🙂

Geef een reactie