Varia

3 maanden met de Garmin VivoActive HR

Ongeveer drie maanden geleden kreeg ik een degelijke loopklok cadeau als early birthdaypresent. Het werd een Garmin Vivoactive HR als vervanger van de klok die ik ooit in de Decathlon kocht. Hoog tijd om eens terug te blikken en alle voor- en nadelen eens op een rijtje te zetten.

Voor de duidelijkheid: dit is geen gesponsorde post!

Ik ben over het algemeen supertevreden over mijn aankoop. De smartwatchfunctie heb ik afgezet omdat de meldingen me te hard stoorden. Mijn review gaat dus uitsluitend over het Garmin VivoActive HR als loopklok. Het is echt een meerwaarde voor mijn looptochtjes en de klok is intussen een vaste looppartner geworden. Ik overloop graag met jullie waarom de Garmin VivoActive HR een topaanwinst is voor mijn looptochtjes.

Garmin VivoActive HR

Aanpasbaar scherm

Je kan zowel het basisscherm als de schermen tijdens de inspanning aanpassen. Voor het basisscherm bestaan er lay-outs die je kan instellen via de app (waarover later meer). Je kan zelf ook bepalen welke info je raadpleegt tijdens het lopen. Ik koos ervoor om afstand, tijd en snelheid te zien. Zo heb ik ongeveer een idee of ik niet over mijn toeren ga tijdens het lopen. Even swipen op het scherm en ik kan ook mijn hartslag zien. Je beslist zelf welke informatie allemaal in de schermpjes moeten zitten.

Statistieken

Al je informatie wordt verzameld in de Garmin Connect-app. Een superhandig app die je leuke overzichtjes bezorgt. Naast je looptochtjes, vind je er ook een overzicht van het aantal stappen, kan je er je gewicht in bijhouden maar je vindt er vooral ook heel wat statistiekjes in terug. Interessant om te bekijken en bij te leren.

IMG_3540IMG_3541

 

 

 

 

 

 

 

Een schop onder je gat

De Garmin VivoActive HR is niet alleen de ideale sportpartner, het is ook de ideale schop onder je gat op werkdagen. Je kan hem immers ook gebruiken als stappenteller gebruiken. De klok geeft je regelmatig reminders om te bewegen. Je legt je dagelijkse doelen vast (stappen en etages bv.) en de klok helpt je om die te behalen. Ik heb de stappenteller in het begin intensief gebruikt maar intussen leg ik hem regelmatig ook aan de kant (het is aan de cijfers op de foto te zien).

Nadeel

De hartslagmodus werkt meestal redelijk goed maar laat me soms ook helemaal in de steek. De oorzaak heb ik nog niet gevonden. Was mijn polsbandje niet hard genoeg aangespannen, heeft de sensor last van vochtige omstandigheden? Ik weet het niet zo goed maar wel zonde tijdens en vooral na trainingen dus.

Loop je graag en ben je op zoek naar een nieuwe klok? Dan is dit een prima maatje voor op je looptochtjes. Maar geeft er mij iemand ff een schop onder m’n gat omdat ik weer meer dan een week niet meer gelopen heb? Merci!

Welke loopklok gebruik jij? Wat zijn de voor- en nadelen?

Getagd , , , ,

4 gedachten over “3 maanden met de Garmin VivoActive HR

  1. Ik heb een hartslagmeter die ik een aantal jaar terug kreeg voor mijn verjaardag. Die werkt nog steeds prima maar ik moet er een afzonderlijke band voor aandoen wil ik mijn hartslag meten en dat is dan weer niet altijd even handig. Die van jou lijkt me wel interessant te zijn.

Geef een reactie