Varia

Tag: Randomness of being

Tags zijn ontzettend dankbaar in 40dagenbloggen-tijden. En ja, ik beken, ik spaar ze meestal ook wel op voor dat soort gelegenheden of voor als ik eens zonder inspiratie zit. Deze tag zag ik een tijd geleden bij Sofie en ik neem hem hier graag over.

1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.

Op het moment dat ik deze blog schrijf, lees ik Miracle Morning van Hal Elrod. De review zag je hier gisteren al verschijnen. Pagina 18, regel 4: ‘Ik wijdde mijn leven aan het vervullen van mijn potentieel en het waarmaken van mijn dromen, zodat ik kon ontdekken hoe ik anderen in staat kon stellen hetzelfde te doen.’ Het is een ebook, op mijn favoriete grootte van letters dus geen idee of dat overeenkomt met een papieren boek ;).

2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?

De viltachtige hoes van mijn laptop en een blauwe bic van de Action die vlakbij mijn Bullet Journal ligt.

3. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?

De blog schrijven die hier gisteren al verscheen. Het is nu zondagvoormiddag, bijna 10u. Ik koos voor een rustige ochtend en probeer nu nog wat blogs te schrijven.

4. Wat hoor je op het moment?

Auto’s die passeren en mijn muziek die opstaat, waarover zo dadelijk meer :).

5. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?

Gisterennamiddag zijn we gaan wandelen, kleine 5 kilometer in de winterkou maar met een heerlijk zonnetje. Ik kan daar echt van genieten. Ik ging deze week trouwens al 5 dagen wandelen als middagpauze. Heerlijk.

6. Heb je gedroomd afgelopen nacht?

Ik droom waarschijnlijk elke nacht maar tegen de ochtend ben ik al lang kwijt wat ik gedroomd heb. Dus ik heb geen idee.

7. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?

Ik lach zo vaak. Vanmorgen toen we met twee niet zo vlot uit ons bed geraakten bijvoorbeeld. Winterkou en warme dons, een dodelijke combinatie.

8. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?

Niks. Dat is nog een projectje in ontwikkeling. We zijn hier twee jaar geleden ingetrokken na een zware verbouwing. Behalve witte primer is er nog niet veel op de muren geraakt :).

9. Zou je het ooit overwegen te emigreren?

Ik denk het niet. Al lijkt het me wel wat om eens een maand weg te zijn van alles, op afzondering. Liefst waar er ook nog een aangenaam zacht klimaat is. Je een maand lang focussen op de dingen die jij wil, lijkt me heerlijk. Ik stel bij deze een maand Zuid-Frankrijk of Italië voor. Kwestie van ook nog lekker eten te hebben. Of nog eens terug naar Kaapverdië, all-in. Lezen op een zonnebed, zwemmen als je zin hebt en aanschuiven aan het buffet als je honger. Ja, perfect.

10. Door wie ben je voor het laatst gebeld?

Goeie vraag. Ik ben in de lijst van mijn gsm moeten gaan kijken. Ik word zelden gebeld en ik bel ook zelf enkel maar als het echt niet anders kan. Maar het laatste telefoontje kwam blijkbaar van de #bf.

11. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?

How maar. Ik vermoed dat dat augustus 2019 was toen we voor mijn verjaardag naar de wellness gingen.

12. Luister je op het moment naar muziek?

Ja, quasi altijd en overal. Momenteel staat het album van Arcade Fire op, Reflektor. Tijdens het bloggen of lezen kies ik altijd wat gemoedelijkere muziek. Al stond gisteravond wel Muse op om te lezen.

13. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?

Op de slaapkamer ligt lichtkleurige laminaat. Dus een soort van lichte houtkleur.

14. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?

Dan zou alles in één keer in orde zijn :). Dressing gemaakt, inbouwkast in de hal, bureau om in te werken, vocht weg uit de tuinberging … dat zou pas een droom zijn.

15. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?

Ik heb gisteren boodschappen gedaan in de Delhaize. Dus wellicht dat. Als het iets voor mezelf moet zijn, ik kocht deze week een aantal goedkope ebooks.

16. Ooit op een motor gereden?

Ja, en na een paar 100 meter had ik het er al mee gehad en zijn we terug naar huis gekeerd. Niks voor mij :).

17. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?

New York waarschijnlijk, al was Kaapverdië ook wel een behoorlijk lange vlucht.

18. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?

Ja, in de muziekacademie kreeg ik ooit de prijs voor het beste eindwerk. En daar was een beeldje aan verbonden. Ik noem hem tot nu nog altijd Oscar.

19. Hoe heette je eerste huisdier?

Ik heb bij mijn weten nooit een huisdier gehad. Behalve een goudvis die waarschijnlijk nooit een naam heeft gekregen, want ik kan me geen naam herinneren in elk geval.

20. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?

Long time ago, dank je wel corona. Dat zal Rocketman of Yesterday geweest. Twee films met een muzikale insteek.

21. Wat doe je als je je verveelt?

Ik denk dat het lang geleden is dat ik me nog verveeld heb. Ik heb altijd wel iets te doen. Ik lees graag en veel, ik los sudoku’s op en ja, doelloos scrollen op sociale media zit er ook nog eens tussen maar veel minder dan pakweg een half jaar geleden.

22. Wat wilde je vroeger worden?

Ik wilde heel lang kapster worden. Zowat de hele periode van de lagere school was het kapster. Bij het begin van het middelbaar kwam dan de interesse om architect te worden, tot zelfs de ambitie om burgerlijk ingenieur-architect te worden omdat wiskunde me wel behoorlijk goed afging. Tot aan het eind van het middelbaar bleek dat chemie en fysica toch een stuk minder mijn ding waren en ik mijn zinnen dan maar gezet heb op journalist worden. En daar is het bij gebleven, want communicatie is voor een stuk ook gewoon inhouse-journalistiek.

23. Met welke auto rijd je?

Ik heb sinds 2014 een zwarte Opel Astra. Heel blij mee trouwens.

24. Wat voor jobs heb je gehad?

Ik ben altijd wat in dezelfde pot blijven roeren denk ik. Ik heb er altijd bewust voor gekozen om wat weg te blijven van de commerciële communicatiesector.

Ik ben gestart als videojournalist bij de regionale televisie. Dat was vooral een interimjob in afwachting van een fulltimejob ergens anders. Daarna heb ik communicatiewerk in de non-profit en overheid wat afgewisseld. En na veel algemeen communicatiewerk, richt ik me sinds 3 maanden vooral op interne communicatie.

25. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?

Ik woon letterlijk in het huis waar ik geboren ben. Dus 0km.

Zin om de tag over te nemen? Doe gerust. Ik kom graag lezen, geef dan gewoon een seintje.

Getagd , ,

9 gedachten over “Tag: Randomness of being

  1. Leuk dat je de tag overnam!
    Grappig dat je schrijft dat je gisteren bent gaan wandelen in de winterkou :-).
    Verveling is iets wat ik al heel lang niet meer gekend heb. Kaapverdië klinkt in elk geval wel zalig, al vind ik lange vliegreizen (en grote verschillen in tijdzones) niet zo leuk.

    1. Haha ja, ik schreef de blog vorige week al. Een klein klimaatverschil intussen 😂. En qua tijdsverschil valt Kaapverdië dan weer heel goed mee, maar 2u dacht ik. En ondanks het feit dat het een stuk dichter bij de evenaar ligt een heel aangenaam klimaat. Een aanrader als je ooit de kans hebt! 😉 Ik denk dat het 6u vliegen is en een pittige landing op Sal 🙈.

    1. Ik heb tot mijn 7 jaar samen met mijn ouders ingewoond bij mijn grootouders. Daarna zijn we verhuisd naar het huis dat mama en papa gebouwd hebben. 4 jaar geleden ben ik aan de verbouwing begonnen van het huis van mijn grootouders en nu woon ik terug daar :). Ik ben dus teruggekeerd naar waar het allemaal begonnen is.

  2. Zo leuk dat je in het huis van je grootouders woont. Bij ons in de familie heeft mijn nonkel dat gekocht en het vervolgens verbouwd. Het ziet er nu echt helemaal anders uit maar wel fijn dat er nog steeds familie in woont. Zelf woon ik nog steeds in hetzelfde dorp maar wel in een ander huis. Het fijne is dat zowel mijn ouders als schoonouders en jongste broer hier ook wonen. Mijn andere broer woont één dorp verder dus zelfs nu we niet bij elkaar op bezoek mogen gaan kunnen we nog steeds eens aan het raam gaan zwaaien of bijpraten.

Geef een reactie