Boekenwurm

Gelezen: Cinder – Marissa Meyer

Een tijd geleden werd ik overspoeld met blogs rond The Lunar Chronicles. In Nederland een ware hype als het aantal blogs mag geloven dat rond de verhalen verscheen. Dat moest ik dus dringend eens zelf lezen. En zo bestelde ik de hele reeks bij Bol.com. Vorige week pakte ik het boek vast en in geen tijd was er een nieuwe Lunartic (een fan van The Lunar Chronicles) geboren.

Marissa Meyer - Cinder

Auteur: Marissa Meyer
Uitgeverij: Blossom Books

Cinder is ergens gebaseerd op Cinderella. Je zal dus bepaalde elementen herkennen uit het sprookje (haar naam, de boze stiefmoeder, iets gelijkend met het glazen muiltje, de vuile klusjes en de knappe prins uiteraard). Maar verder is Cinder zeker niet de zoveelste remake van Assepoester. Het is gewoon een origineel verhaal met een futuristisch tintje dat leest als een trein.

Cinder is monteur in Nieuw Beijing. Een redelijk vooruitstrevend land, auto’s hebben plaatsgemaakt voor hoovers en mensen waarvan bv. een ledemaat wordt geamputeerd, krijgen een mechanisch vervangstuk. Ze worden een cyborg, een mengelmoes van mens en techniek. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. De pest breekt uit in Nieuw Beijing en maakt veel slachtoffers. Ook de keizer sterft er aan.

Cinder verdient de kost op de markt van Nieuw Beijing waar ze apparaten repareert. Tot op een dag prins Kai (zoon van de keizer) voor haar neus staat om zijn androïde te repareren. Wie had kunnen denken dat ze door dat korte bezoekje opeens in een intergalactische strijd zou verzeild geraken? Cinder is een Young Adult-verhaal op z’n best. Mét spannend cliffhanger op het einde. Ik kijk nu al superhard uit naar het vervolg. Gelukkig heb ik de hele reeks al in huis.

De Nederlandse boekenblogs hebben niet overdreven. Cinder is een must-read. Voor mij persoonlijk beter dan Twilight, maar om te tippen aan Harry Potter had het nog wel iets extra’s mogen hebben. Maar goed HP is dan ook buiten categorie. 😉

Getagd , , , , , ,

1 gedachte over “Gelezen: Cinder – Marissa Meyer

Geef een reactie