Struggle of life

7 goeie voornemens voor 2018!

Het nieuwe jaar is traditioneel hét moment bij uitstek voor goeie voornemens. En aangezien die van vorig jaar best nog wel goed meevielen, vond ik het niet ongepast om ook dit jaar weer wat voornemens te maken voor 2018. Ik zet ze graag even op een rijtje. Ik hoop stiekem ook door ze hier neer te schrijven dat ik me er meer aan ga houden.

img_3672.jpg

 • Een sportief voornemen: Ik wil blijven verder bouwen aan mijn Start2Run-lessen. Voorlopig kom ik de herfst- en wintermaanden nog wel oké door. In het nieuwe jaar wil ik daar verder aan werken. Het doel is om tegen het voorjaar toch zeker terug aan de 5km te zitten zodat ik de lente- en zomermaanden gewoon mijn rondjes van 5-6km kan lopen.
 • Twee boeken-voornemens: Ik wil meer lezen in 2018. Mijn Goodreads-challenge zegt dat ik in 2017 49 boeken las. Ik zou er graag 52 van maken. Eentje per week. Niet onrealistisch maar toch net een stapje hoger dan dit jaar. Mijn tweede voornemen doet er nog een schepje bovenop. Ik wil ik 2018 zelf geen boeken kopen. Ik wil mijn to be read-stapel serieus wegwerken, ik reken op bibliotheekbezoekjes en boekenbonnen zijn altijd welkom als cadeautje ;).
 • Een blog-voornemen: Ook mijn blog krijgt uiteraard een prominente plaats in mijn goeie voornemens. Maar daar weid ik volgende week graag een eigen blogje aan. Want ik merk hoe langer hoe meer dat Perfect Imperfect me echt na aan het hart ligt en daarom wil ik er ook met veel plezier in blijven investeren.
 • Een persoonlijk voornemen: Leren loslaten. Ik merk dat ik al eens durf blijven zitten met dingen. Iets blijft door mijn hoofd spoken en weegt op me. Daarom zou het niet slecht zijn om los te laten. Mijn bloeddruk gaat me dankbaar zijn. Ik moet alleen nog eens uitvissen wat de beste methode is om dat te doen. Tips altijd welkom!
 • Een financieel voornemen: De perfectionist in mezelf mist de controle op m’n financiën een beetje. Een verbouwing, een auto, medische kosten voor m’n pols, verzekeringen … en mezelf af en toe nog eens iets gunnen. Ik weet waar ik voor ga werken. En nee, ik mag zeker niet klagen, ik doe dat best goed om alleen een verbouwing te runnen (#trotsopmezelf). Maar de controlefreak wil af en toe graag een beter overzicht hebben. Een werkpuntje voor komende jaar dus! Excel-handigaards mogen zich altijd melden want ik ben een te grote noob voor YNAB.
 • Een laatste voornemen: In 2018 weer een hoop onvergetelijke herinneringen maken. Ik ben dankbaar voor een top #bf en een paar top #bff’s. Hopelijk brengt 2018 ons weer een hoop heerlijke momenten.

img_3674

Getagd , ,

11 gedachten over “7 goeie voornemens voor 2018!

 1. Mooie, realistische doelstellingen! Voor het overzicht van onze inkomsten en uitgaven gebruik ik momenteel het huishoudboekje van Radio 2, dat is in Excelformaat. We zijn ooit gestart met YNAB, maar het was vooral Chinees. Kelly van Tales from the Crib heeft nu wel een online cursus klaar over YNAB, maar die kost natuurlijk ook centjes, samen met YNAB zelf. De Excel voldoet voorlopig voor mij (denk ik), misschien voor jou ook!

  1. Thanks voor de tip! Moet ik zeker eens checken! YNAB ben ik ook ooit aan begonnen maar vond ik te complex. Ik wil vooral een duidelijk overzicht, qua sparen per maand zit ik sowieso wel redelijk goed dus daarvoor heb ik het niet echt nodig! 🙂

 2. Hele mooie voornemens! En vooral realistisch ook lijkt me, dus dan komt dat helemaal goed 🙂 Die sportieve doelen zijn er hier ook, net als lezen. Al ga ik geen 52 boeken halen vrees ik. Maar 42 zou ik voor mij al heel mooi vinden. En naar die blogdoelstellingen ben ik heel benieuwd!

 3. Loslaten, dat wil ik ook graag leren. Al zorgt mijn dochter daar wel al voor een stuk voor.
  Inkomsten en uitgaven worden hier ook in een excel bijgehouden, maar ik doe er verder niet zo veel mee.
  Ik ben benieuwd hoe je het jaar door komt zonder zelf boeken te kopen. Dat zal alvast ook wel goed zijn voor je financiën 😉

 4. ik ben nu volle bak bezig met YNAB, eens je ermee wegbent is het vooral heel logisch hoe het systeem jezelf vertrouwen geeft in je financiële toekomst. Loslaten is een kunst maar je kan jezelf daar wel in trainen denk ik.

 5. Loslaten, yep. Ik vind het alleen zo moeilijk km het mezelf ‘aan te leren’. Verder dan veelvuldig tegen mezelf zeggen ‘VERGEET HET, NIET NIET, LET IT GOOHOOO’ kom ik dan toch niet 🤔 overigens vind ik YNAB veel makkelijker dan Excel! Ik snap echt geen pepernoot van Excel. Bij YNAB wordt alles automatisch opgeteld enzo, bliss.

Geef een reactie