Boekenwurm

Verbeelding Book Challenge 2018

Verbeelding Book Challenge

Kathleen lanceert al een aantal jaren een Verbeelding Book Challenge. In die challenge daagt ze je uit om eens andere boeken te lezen aan de hand van een aantal thema’s. Ook dit jaar selecteerde ze weer 30 ‘onderwerpen’ om rond te lezen.

Het afgelopen jaar volgde ik de challenge van een aantal collega-bloggers (oa. Evi en Fiekefatjerietjes). En dus dacht ik bij het begin van het nieuwe jaar ‘waarom zou ik ook eens niet meedoen’. Dus bij deze. Ik ga de uitdaging aan. Vooral om te zien waar ik zou uitkomen met de boeken die ik sowieso al lees. En misschien om af en toe toch eens op zoek te gaan naar iets anders.

Bij deze geef ik de kick-off voor mijn deelname aan de challenge.

 1. Een boek met een dier in de titel
 2. Een boek met een plaatsnaam in de titel
 3. Een boek met een typografische cover (geen foto of illustratie, alleen maar mooie letters)
 4. Een boek geschreven door een auteur die helaas het afgelopen decennia gestorven is
 5. Een boek dat al minstens één jaar ongelezen in je boekenkast of op je e-reader staat
 6. Een boek dat op de Rory Gilmore boekenlijst staat
 7. Een boek met minder dan 100 reviews op Goodreads
 8. Een boek dat begint met “Er was eens”
 9. Een boek waarin de dood centraal staat
 10. Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jou
 11. Een boek dat origineel geschreven is in een taal die je zelf niet vaardig bent (je mag uiteraard een vertaling lezen)
 12. Een boek van een auteur die minstens al tien boeken heeft geschreven
 13. Een boek met minstens 10 uitgaves/herdrukken
 14. Een boek met een X in de titel
 15. Een boek met een alliteratie in de titel
 16. Een boek geschreven door een zoon/dochter van een andere auteur
 17. Een boek waarin een mythologisch wezen voorkomt
 18. Een boek dat zich afspeelt op een eiland, al dan niet bewoond
 19. Een boek waarin tijdreizen voorkomt
 20. Een boek dat zich in de ruimte afspeelt
 21. Een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen, maar zonder dat het een jeugdboek is
 22. Een boek waarin de zee een belangrijke rol speelt
 23. Een boek over een alleenstaande ouder
 24. Een boek dat zich afspeelt in China
 25. Een tweedehands boek
 26. Een boek met bloemen op de cover
 27. Een boek waarin een gevangenis voorkomt
 28. Een boek met een portret op de cover
 29. Een boek dat je volledig buitenshuis leest (op de trein, op vakantie, in de tuin …)
 30. Een boek dat drie van de bovenstaande items combineert

Ik probeer om elke drie maand een update te posten met de boeken die ik gelezen heb!

Doe jij mee aan de Verbeelding Book Challenge? Of kies je voor een andere challenge?

Getagd , , ,

7 gedachten over “Verbeelding Book Challenge 2018

 1. Ik volg de challenge al enkele jaren, maar lees zelf veel te weinig om eraan mee te doen. Wel benieuwd hoe jij het ervan af gaat brengen…

 2. Ik weet nog niet goed of ik ga meedoen. Ik vind het leuk om boeken te zoeken die onder een van de puntjes vallen, maar ik heb een aantal boeken liggen die ik echt wil lezen en er helemaal niet in passen. En 30 boeken op een jaar is zowat mijn maximum. Dus ja, ik weet het nog niet 🙂

 3. Ik was het eigenlijk niet van plan maar toen ik het lijstje las besloot ik toch opnieuw bij te houden welke puntjes ik kan afvinken. Deze maand zijn dat er alvast enkele dus ik ben benieuwd waar ik ga eindigen met deze uitdaging.

Geef een reactie