Boekenwurm

Gelezen: De koers is een vrouw – Angelique Dupré en Eva De Poorter

Geef toe, een boek over koers, geschreven door twee vrouwen. Dat is toch op m’n lijf geschreven? En dat vonden vrienden duidelijk ook, want ik kreeg het meermaals doorgestuurd als boekentip. Dus bestelde ik het gewoon bij Bol.com. De start van het Belgische voorjaar leek me uitermate geschikt om het ook gewoon te lezen.

Auteurs: Angelique Dupré en Eva De Poorter
Uitgeverij: Lannoo

De koers is een vrouw is een bijzonder aangenaam boek. Een stijlvolle hardcover die echt uitnodigt om te lezen. Het boek wisselt interviews af met lijstjes of stukjes historiek. De afwisseling houdt het boeiend. De lay-out is bijzonder mooi en uitnodigend. Een aanrader om te lezen een topper in je boekenkast.

Het boek biedt een andere kijk op koers, de kijk van de vrouwen. Niet alleen op het vrouwenwielrennen maar even goed op vrouwen in de organisatie van de koers of als vriendin van een renner. De interviews vond ik zelf het meest interessant. Omdat ze je echt wel een andere kijk kunnen geven. Op kop het interview met Griet Langedock, de organisator achter Gent-Wevelgem. Tonnen respect.

Het leuke is dat de kapstokken in het boek een aantal grote, bekende koersen zijn waar een andere blik op wordt geworpen. De historiek van de wedstrijden vond ik boeiend maar had voor mij hier en daar wat korter en bondiger mogen zijn. Ik heb er nog wel wat van kunnen opsteken. De lijstjes met terminologie vond ik overbodig, elke echte koersfan kent die woorden ondertussen al wel. Ook de cocktails misten bij mij wel wat relevantie.

De foto’s van Silvie Bonne bieden een mooie blik op de koers en zijn echt wel een meerwaarde voor het boek. Visueel is het boek sowieso een pareltje om te lezen en te doorbladeren. Chapeau Angelique en Eva voor het werk dat jullie in dit boek staken. Jullie mogen er terecht trots op zijn!

Getagd , , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: De koers is een vrouw – Angelique Dupré en Eva De Poorter

Geef een reactie