Struggle of life

3 maanden met mijn SuccesPlanner

Eind 2017 won ik via Facebook een SuccesPlanner. Een bijzonder leuke meevaller. Want de SuccesPlanner fascineerde me al lang. Ik twijfelde alleen nog om zoveel geld (toch bijna 35 euro) uit te geven aan iets wat me mogelijk niet zou liggen. Toen ik hem won, kreeg ik gewoon de kans om hem eens te testen en gewoon proefondervindelijk vast te stellen of het iets voor mij is.

SuccesPlanner
Foto (c) SuccesPlanner

Een succesplanner is in de eerste plaats een planner zoals het woord zelf zegt. Een agenda dus waar je al je afspraken in kan plannen of andere planningen in kan neerpennen. In mijn geval bv. mijn blogplanning. De SuccesPlanner werkt met maandspreads en weekspreads. Waardoor je op een heel overzichtelijke manier alles kan inplannen.

Maar daarnaast wil de SuccesPlanner ook helpen om je doelen te behalen. Hij start dan ook met een aantal vragen om je aan het denken te zetten. Wat betekent succes voor mij? Waarom verdien ik succes? Wat zijn mijn dromen? Wat zijn de doelen die ik wil realiseren? Geen eenvoudige vragen maar eens ik aan het invullen begon, liep het toch nog vrij vlot.

Naast de algemene doelen moedigt de SuccesPlanner je ook aan om tussentijdse doelen te stellen. Zowel per drie maanden, per maand als per week. De spreads bevatten daarom heel wat extraatjes die je kan invullen om je motivatie een extra boost te geven. Doordat ik mijn SuccesPlanner dagelijks gebruik, krijg ik af en toe eens die stamp onder m’n kont om toch eens even stil te staan bij de dingen.

De SuccesPlanner combineert een agenda ook met een bullet journal. Per maand krijg je plaats om to do’s te migreren, per week kan je zowel privé- als professionele to do’s oplijsten om op te volgen. Helaas is de plaats voor mij daarvoor wel te beperkt en dat is ook de voornaamste reden waarom ik toch begonnen ben aan een bullet journal. Om lijstjes in alle soorten en maten te kunnen bijhouden. Ik hoorde van Stephanie (een van de bedenkers van de SuccesPlanner) dat er ideeën waren om daar toch iets meer mee te doen. Dus wie weet heeft de volgende SuccesPlanner nog wat extra plaats om lijstje te maken!

Behalve het gebrek aan plaats voor lijstje, vind ik de SuccesPlanner wel een prachtige tool. Hij ziet er extreem goed uit (het oog wil oog wat) en het werkt voor mij wel als tool. In de monthly spreads maak ik mijn blogplanning, de weekly spreads zijn mijn agenda. Elke week bevat ook een motiverende quote die je motivatie een boost kan geven. En de kleine reminders helpen om je doelen te stellen en er ook naartoe te werken. Kortom, ik ben fan!

Kende jij de SuccesPlanner al? Zou het iets voor jou kunnen zijn?

Getagd , , ,

0 gedachten over “3 maanden met mijn SuccesPlanner

    1. Ik combineer de twee omdat dat voor mij het beste werkt momenteel. Ik hou nog wel van een papieren agenda die al voorgedrukt is en waar je dus lang op voorhand dingen in kan plannen! 🙂

  1. Ik kende het nog niet, maar ik zou me te veel gebonden voelen door de voorgedrukte pagina’s (waar ik dan altijd te weinig plaats lijk te hebben). Die doelen met prioriteiten, dat is dan wel zeer interessant!

  2. Ik kende het niet en het zou niks voor mij zijn… in het begin misschien wel maar na verloop van tijd zou ik het niet meer gebruiken, net zoals mijn papieren agenda.

  3. Deze kende ik nog niet maar ziet er wel erg interessant uit. Momenteel gebruik ik mijn LIV Planner maar die produceren ze niet meer. Dus dit lijkt me wel een fijn alternatief te zijn voor volgend jaar.

Geef een reactie