Boekenwurm

Gelezen: Warcross – Marie Lu

Ik volg niet zo vaak de adviezen van andere boekenbloggers. Want aan het tempo dat ik daar goeie boeken tegenkom, zou ik blut zijn als ik ze allemaal kocht. Maar Warcross is zo een van die uitzonderingen. De reviews waren wel héél goed en het plot sprak me ook echt wel aan. Dus toen ik op de Boekenbeurs kwam, kon ik hem echt niet laten liggen.

Auteur: Marie Lu
Uitgeverij: Best of YA

Emika is bijna blut. Om de eindjes toch nog aan elkaar te kunnen knopen, wordt ze premiejager. Ze jaagt op mensen die illegaal gokken op Warcross. Dat is een virtual reality-game dat is uitgegroeid tot een echte levensstijl. Maar als ze eindelijk een gokkers bij de lurven kan grijpen en ze haar financiële problemen al voor zich ziet oplossen, blijkt ze niet de eerste melder te zijn. Het geld ontglipt haar voor haar ogen. Hoe zal ze nu in godsnaam de huur van haar appartement betalen?

Aan de vooravond van de grote Warcross-kampioenschappen besluit ze een hack toe te passen op het kampioenschap. Want Emika heeft bijzondere feeling voor technologie en programmeerfouten. Die hack loopt alleen wat anders af dan ze op voorhand had kunnen vertellen. Ze komt zomaar ín het Warcross-kampioenschap terecht. Wat heeft ze zich nu op de hals gehaald? Welke straffen zullen haar te wachten staan? Ze heeft geen idee.

Maar in plaats van gestraft te worden wordt Emika ingelijfd door Hideo Tanaka, de grote man achter Warcross. Een bijzonder figuur die niet veel prijsgeeft over zichzelf. Emika moet op zoek naar een hacker die het op het Warcross-imperium gemunt heeft. Ze wordt als het ware een premiejager binnen Warcross en tegelijk neemt ze deel aan het grootste kampioenschap van het moment.

Warcross is een spannend verhaal zonder echt een thriller te zijn. Het is geweldig meeslepend en heeft een paar mooie plotwendingen waarvan ik er een paar toch wel had zien komen. De bijzonder positieve reviews waren dus zeker meer dan terecht. Emika is een boeiend personage dat het verhaal echt meer kleur geeft, letterlijk en figuurlijk. Als je op zoek bent naar vlot lezend boek, dan is Warcross echt wel een aanrader.

Getagd , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Warcross – Marie Lu

Geef een reactie