Klein en groot geluk

Concert: Pieter Embrechts – Onderwoud

Het was weer even dat ik nog een concertje kon meepikken. Vorige week trok ik dan nog eens naar het CC van Hasselt. Op het programma Pieter Embrechts. Een van die artiesten die al een eeuwigheid op mijn verlanglijstje stond om eens live aan het werk te kunnen zien.

Pieter_Embrechts

Ik moet toegeven dat ik slecht voorbereid was. Ik wist eigenlijk niet zo goed waar ik me mocht aan verwachten. Tot ik donderdagnamiddag even de korte inhoud op de website van het cc las, had ik iets totaal anders verwacht. Ik ken Embrechts vooral van El Tattoo del Tigre en The New Radio Kings. En dat is up-tempo, swingend en in het Engels. Al snel werd duidelijk dat ik me ’s avonds aan iets totaal anders moest verwachten.

Ik kende het Nederlandstalige werk van Embrechts eigenlijk totaal niet. Ik was daar zelf wel wat verbaasd over. Het had gewoonweg nooit m’n pad gekruist. Maar ik liet het graag op me afkomen. Want Pieter Embrechts, daar doe je al eens een effort voor, niewaar?

Het was een aangename kennismaking met zijn Nederlandstalige werk. Redelijk akoestisch, begeleid door het Sun*Sun*Sun String Orchestra en nog wat extra versterking op contrabas en slagwerk. Het werd daardoor nog eens een stuk ingetogener dan zijn swingende werk. Maar ik werd positief verrast. Het kon me wel bekoren. Zeker toen de stukken naar het midden en einde toe wat bekender in de oren gingen klinken en bij momenten toch iets steviger werden.

Toch was ik ietwat verbaasd toen Embrechts afsloot met een traag en ingetogen nummer. Het haalde de climax wat onderuit die ondertussen was opgebouwd. Gelukkig kwamen er nog bisnummers die dat toch nog een beetje compenseerde. Onderwoud was mijn laatste uitje van dit culturele seizoen. Ik kijk al halsreikend uit naar de nieuwe brochures die in mei hopelijk in de bus vallen. Laat maar komen, ik heb er nu al zin in.

Kende jij het Nederlandstalige werk van Pieter Embrechts? Wat vind je er van?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Concert: Pieter Embrechts – Onderwoud

Geef een reactie