Struggle of life

As we speak #17

Amai, op adem komen. Hoewel begin april redelijk rustig was, kwam alles vorige week in een stroomversnelling toen er vanalles misliep in m’n verbouwing. En ik die dacht dat de echte rust in zicht was, helaas. Mijn loopavonturen krijgen volgende week hun eigen update maar over de rest praat ik graag bij in een nieuwe As we speak.

LEEST

Ik ben er afgelopen maand in geslaagd om 7 boeken en 3 magazines te lezen. Te nemen met een korrel zout want ik heb er heel wat van mijn ‘dunne boekjes-editie‘ gelezen. Dat durft al eens beter vooruit gaan. Ik startte met De Vier dat ik voor de leesclub van Bol.com, daarna las ik een Biebel-strip (oh nostalgie) en las ik Powerboost van Claudia Van Avermaet voor de leesclub van Bol.com. Op de Boekenbeurs kreeg ik ‘Kattensoep’ van Janneke Schotveld, een leuk kinderboek dat dus vlot uitlas. Omdat mijn stapel Goed Gevoel-magazines bleef liggen, las ik ze daarna alledrie maar gewoon uit. Daarna las ik nog De Griezels van Roald Dahl, Fantastic Beasts en het boekje over Evernote. De reviews komen binnenkort allemaal wel online.

img_4024

KIJKT

Wat een TV-seizoen. Ik heb nog nooit zoveel TV gekeken dan de afgelopen weken. Ik keek met een half oog met de #bf mee naar The Big Bang Theory. We herbekijken momenteel De Ronde maar kijken vooral elke avond uit naar een nieuwe aflevering van De Mol. Ik waag me niet aan gokjes maar het blijft toch een beestig goed programma. Er is momenteel superveel koers op TV en bijbehorende randprogramma’s als De Kleedkamer (topprogramma), De Ronde 101 en Extra Time Koers. In een totaal ander genre was er de finale van Blind Getrouwd en de opstart van Boer zkt Vrouw. En Jani is terug met zowel Shopping Queens als Matchmakers. Tussendoor keken we ook naar Topdokters en hebben we vooral Allo Allo op CAZ ontdekt. De digicorder draait overuren en mijn leestempo staat op een lager pitje omdat ik zoveel afleveringen moet kijken :).

LUISTERT

Toen ik onlangs op vrijdag alleen op bureau was, heb ik een playlist van Bart Peeters opgezet. Wat quality time tijdens het werk, dat motiveert alleen maar meer. En ik bereid me nog voor op de laatste concertjes. Years & Years draaien overuren op mijn iPod als voorbereiding op Werchter Boutique, net als de CD’s van Ed Sheeran voor zijn concert op de wei van Werchter. En wat een sterk nummer is A matter of time van Sennek? Ik heb een broertje dood aan Eurosong en ik vind het absoluut geen Eurosongnummer, maar hoe goed is dat? Een vleugje Hooverphonic, een vleugje James Bond maar echt goed.

EET

Gezond: met homemade granola (gebaseerd op het recept van Pascale Naessens) en veel fruit! Maar ook minder gezond, want Pasen dat is veel chocolade. Cadeautjes van Dominique Persoone en Pierre Marcolini uit Antwerpen (njam!) en een zak Oreo-paaseitjes. En ook wel Mc Donalds toen bleek dat de beenhouwer gesloten was en we ff moesten improviseren. Oeps.

IMG_4146

VERBOUWT

Het begon goed en vlot een maand geleden. De vloerisolatie kwam, aansluitend meteen de vloerverwarming en wat later passeerde ook de chapper. Wauw, zoveel vooruitgang ineens. Chape moet drogen en dus lag het even stil. Maar toen kwam de voorhamer met minder goed nieuws. Eerst ging er een trespapaneel waaien en viel het gewoon klink op mijn nieuwe lichtkoepel. Daarna belde de leverancier van de tegels dat de tegels die ik kocht toch niet meer te krijgen waren de eerstkomende maanden om daarna nog te horen dat de vloerder met vertraging zou komen. Dat zorgde er dan weer voor dat de keukenplaatser boos was omdat hij moest schuiven in z’n planning. En ik kon er niet eens iets aan doen. Ik heb het stilaan gehad met verbouwing. Het is hoog tijd dat het af is en ik van het gedoe af ben.

Hoe ging het met jou de afgelopen weken?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “As we speak #17

  1. Ik vind het lied van Sennek ook een beetje James Bond! 😀 Maar wel een tof nummer en ik ben fan van haar als zangeres. Ze kan echt machtig goed live zingen dus dat komt daar helemaal goed! 🙂 Ben benieuwd naar je boekenreviews!

      1. Professioneel gezien blijft het nog even extreem druk tot ergens midden juni. Al ga ik proberen om er hier en daar een snipperdag tussen in te lassen. Privé is het vooral druk door de bouw, maar daar gaan we de laatste maanden in. Dus ergens tegen de zomer zou alles wat rustiger moeten worden 🙂

  2. Net als jij volg ik het Eurovisie-songfestival niet maar ik moet toegeven dat ik dit wel een origineel nummer vind. Toch eens iets anders dan de nummers die je meestal te horen krijgt. Wel grappig dat ik me tijdens het luisteren bedacht dat het me aan James Bond en Hooverphonic deed denken en iets later pas las dat jij het ook zo omschreef.

    De laatste tijd kan ik me weer opmerkelijk moeilijk focussen op het lezen (waarschijnlijk door de uitputting en het moe zijn) maar gelukkig kan ik op zo’n moment terugvallen op graphic novels, strips én Roald Dahl. Momenteel ligt Sjakie en de chocoladefabriek klaar. Dat én een blogfeed-achterstand die nog steeds niet is bijgelezen. 😉

Geef een reactie