Boekenwurm

Gelezen: Dank je wel – Stefan Boonen

Er zijn zo van die boekjes die je ziet en die je gewoon wil lezen. Redelijk toepasselijk voor het vorige boekje van Stefan Boonen ‘Verliefd’ maar zeker ook voor deze. Het zag er zo ontzettend lieflijk uit dat ik toch superbenieuwd was. Ik kan je nu al zeggen, ik had zeker geen spijt achteraf.

Auteur: Stefan Boonen
Uitgeverij: Van Halewyck

Dank je wel was zo één van die boekjes waarmee het liefde op het eerste gezicht was. Ik vond de cover zo supermooi dat ik het boekje gewoon moest lezen. Voor het eerst vroeg ik eens een recensie-exemplaar aan. Ik kon niet wachten tot het boekje in de bus viel. Toen het pakje in bus viel, had ik hetzelfde gevoel als een kleuter die z’n Sinterklaascadeautjes mocht uitpakken.

De eerste indruk van het boekjes is vrij druk. De eerste pagina’s vond ik wat overweldigend maar tegelijk wel heel leuk. Het is helemaal anders dan andere kinderboeken die overwegend heel rustig en eenvoudig zijn. De eerste twee pagina’s van het verhaal bevatten immers het hele verhaal in een notendopje.

Daarna wordt het verhaal opnieuw verteld en in stukjes gekapt. Dan zie je telkens links een tekening van de taart met accessoires en rechts het verhaal. Stap voor stap, pagina voor pagina. Zoals het een kinderboek betaamd is het een heerlijk absurd verhaaltje boordevol fantasie.

De stijl deed me wel wat aan Annie M.G. Schmidt denken qua avonturen maar zeker ook qua tekeningen. Want ook het grafische werk is van hoogstaande kwaliteit. Heel concrete tekeningen in een mooi afgewerkte stijl. Ze geven een uitstekend beeld van de personages en zorgen er voor dat je je het verhaal helemaal kan voorstellen.

Dank je wel Van Halewyck voor een recensieexemplaar. Dat had geen invloed op mijn eerlijke, persoonlijk mening.

Getagd , , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Dank je wel – Stefan Boonen

Geef een reactie