Boekenwurm, Struggle of life

Gelezen: Powerboost – Claudia Van Avermaet

Er zijn weinig boeken waarvoor ik echt sta te popelen tot ze uitkomen. De Powerreeks van Claudia Van Avermaet (deel 1deel 2) zijn wél van die boeken. Ik was dan ook razendenthousiast toen ik het boek mocht reviewen voor het Leesmagazine van Bol.com.

Auteur: Claudia Van Avermaet
Uitgeverij: Lannoo

Powerboost is het derde boek na Power en Powerbody. Een inspirerende reeks die goeie voeding met beweging en momenten van rust combineert. Het uitgangspunt om je lichaam een extra boost te geven.

Basis is het Powerbody-plan uit het tweede boek. Dat plan bestaat uit 7 stappen:

  • Natuurlijke voeding
  • Powerontbijt
  • Powerbord
  • Extra groenten en fruit
  • Hou van jezelf
  • Beweeg & geniet
  • Gun jezelf een powerpauze

Het boek is opgedeeld in drie delen: powerfood, power work-out en powermind. Het eerste deel is (zoals je ook in het stappenplan kan zien) het meest uitgebreid. Powerfood is gebaseerd op natuurlijke, onbewerkte voeding. Een idee dat je bv. ook terugvindt in de kookboeken van Pascale Naessens. Natuurlijke voeding wordt immers veel vlotter verteerd door het lichaam dan bewerkte voedingsmiddelen. Een goed en geloofwaardig concept. Ook al staat niet iedereen achter dat idee.

De recepten zien er heerlijk en doen je echt zin krijgen in gezond eten. De salades en toast mogen zo voorgeschoteld worden. En de crack’anola, eierkoek en chocopops wil ik zeker zelf eens uitproberen. Toch merk ik dat er vaak producten gebruikt worden die niet altijd evident zijn. Je moet er voor naar de natuurwinkel en dat is niet voor iedereen even makkelijk.

Bij de recepten vind je regelmatig een gouden tip van broer en wielrennen Greg Van Avermaet. Op zich een leuk element maar voor mij wat overbodig. Het boek staat er ook zonder dat het de kleine ‘boost’ (see what I did there) van Greg nodig heeft, de meerwaarde is te beperkt en komt zelfs wat ongeloofwaardig over.

De power work-out schotelt je 7 work-outs voor aan de hand van de 7 powerpunten in het lichaam. De work-outs zijn mooi geïllustreerd in het boek en hebben een online verlengstuk. Want via de site van Lannoo kan je filmpjes downloaden van de oefeningen om ze zo nog beter onder de knie te krijgen. De work-outs kan je aanpassen naar je eigen behoeften. Zijn de oefeningen nog te zwaar? Dan kan je steeds een makkelijkere variant proberen of de aangewezen tijd halveren.

En wat is het lichaam zonder een stevige geest? Daarom sluit het boek af met 7 work-outs voor je hoofd. Selfcare is immers een belangrijk punt in dit boek. Plaats jezelf in het middelpunt en zorg goed voor jezelf. Het mag en het kan. Pas dan kan je voor anderen gaan zorgen.

Powerboost is weer een prachtig boek in de Powerreeks van Claudia Van Avermaet. Het boek is heel mooi geïllustreerd aan de hand van allerlei foto’s. Het is een boek dat goesting doet krijgen om er in te vliegen, een boek dat motiveert. Het is echt heerlijk inspirerend en aanmoedigend. Het boek staat boordevol goeie voorbeelden en uitgeschreven recepten of work-outs. Nu is het enkel aan jou om het in de praktijk om te zetten.

Ik kreeg een reviewexemplaar van Bol.com. Dat beïnvloedt mijn eerlijke mening niet. Mijn review voor het Leesmagazine kan je ook op hun website lezen.

Getagd , , , , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Powerboost – Claudia Van Avermaet

Geef een reactie