Boekenwurm

Gelezen: Kattensoep – Janneke Schotveld

In mijn Leeslijst #20 verzamelde ik een hoop dunnen boekjes die al een hele tijd in een curverbox lagen te wachten om gelezen te worden. Eentje daarvan was Kattensoep. Een dun en kleurrijk boekje dat uitnodigde om gelezen te worden. Ik wist niet goed wat ik er moest van verwachten.

Auteur: Janneke Schotveld

Ik kreeg Kattensoep op de Boekenbeurs toen ik wat andere kinder- en jeugdboeken kocht.  Het kleine boekje bleek het kinderboekenweekgeschenk van 2017. Het belandde in de doos met een hoop ‘nog te lezen’ boekjes. Maar het lonkte stiekem toch al een tijdje naar me. Hoog tijd om aan te vallen dus.

Kattensoep vertelt het verhaal van Boeli. Op een dag wordt hij opgebeld door zijn vriendinnetje Lucy. Ze heeft dringend hulp nodig maar waarom kan ze niet meer vertellen aan de telefoon. Dus snelt Boeli naar haar toe. Maar Lucy is ok, alleen is er iets vreemd aan de hand met de katten uit de buurt. Ze verdwijnen een voor een.

Op zijn pad kruist Boeli een vreemde mevrouw. Hij noemt haar de heks want daar lijkt ze wel wat op. Misschien laat zij wel de katten verdwijnen? Hoewel Boeli’s opa vrij zeker is dat ze onschuldig is. In zijn weg door het dorp botste Boeli ook nog op de bakkerin en de krantenjongen, die blijken een koppel geweest te zijn.

In het dorp is er een slangententoonstelling. Misschien vangen ze daar wel katten om de slangen mee te voeren? De tentoonstelling is niks waard. Maar als ze in de vrachtwagen van de eigenaar duiken, vinden ze enkel dode kuikens als voer voor de slangen. Bij de politie vinden ze geen gehoor en dus zoeken ze zelf maar verder.

Kattensoep is een spannend kinderverhaaltje. Een avonturenverhaaltje waar bij twee kinderen op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem. Het is kort en bondig maar vooral leuk gebracht waardoor het leest als een trein. Leuke afwisseling om tussen twee serieuze boeken te lezen!

Getagd , , , , ,

Geef een reactie