Boekenwurm

Gelezen: Fataal Spel – Chinouk Thijssen

Fataal Spel is boek dat me puur op basis van de reviews stimuleerde om een exemplaar aan te vragen. De commentaren waren ze lovend en kondigden een goed verhaal aan. Ik nam de proef op de som en las het boek in een ruk uit. Er was geen woord gelogen!

Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgeverij: Clavis Young Adult

Carmen en Jessie zijn twee zussen, twee handen op één buik. En ook al schelen ze twee jaar, ze lijken wel een tweeling. Op een avond zijn ze samen op stap. Jessie valt van de trap en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt ze later ontvoerd zonder dat er videobeelden of getuigen zijn.

Carmen vindt geen enkel aanknopingspunt en zoekt de schuld bij zichzelf. Zeker als ze te weten komt dat zij eigenlijk het slachtoffer had moeten zijn. Stilaan krijgt ze tips over Jessie en ze krijgt visioenen die haar duidelijk maken dat zij en Jessie tweelingzielen zijn. Zij ziet in een waas wat Jessie meemaakt.

Toch komt ze geen stap dichter bij de plaats waar Jessie vastgehouden wordt. Ze krijgt hulp van haar ouders en vrienden maar de politie gelooft haar niet. En dus bouwt ze zelf een zoektocht uit. Meer en meer raakt Carmen verstrikt in een fataal spel. Kan ze het spel winnen en krijgt ze haar zusje nog ooit levend te zien?

Het is raden naar wie er achter de ontvoering zit en vooral waarom? Wie heeft Carmen ooit iets misdaan? Het blijft lang een vraag doorheen het verhaal. De echte ontknoping komt echt pas vrij ver in het verhaal. Maar een minpuntje was wel dat ik in de helft al zeker was van één van de daders, en niet de meest voor de hand liggende.

Toch kon het boek me ook nog stevig verrassen op het eind. WAT. EEN. EINDE. Dan wil je het boek zeker in één ruk uitlezen. Zelfs na het laatste woord lijkt het verhaal nog niet helemaal gedaan en verwacht je een tweede deel. Maar Chinouk liet me in een Instagramgesprekje weten dat er geen vervolg komt. Ze werkt wel aan trilogie. En daar ben ik ook wel best benieuwd naar. Laat maar komen!

Bedankt aan Clavis Young Adult voor een reviewexemplaar. Dat had geen invloed op mijn eerlijke mening.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Fataal Spel – Chinouk Thijssen

Geef een reactie