Boekenwurm

Gelezen: De Griezels – Roald Dahl

Vroeger was ik grote fan van Roald Dahl. Matilda, de GVR, Sjakie en Chocoladefabriek … Ik heb ze allemaal grijs gelezen. Dus toen ik ‘De Griezels’ vorig jaar op het Boekenfestijn zag liggen, moest ik hem gewoon mee naar huis nemen. Ik wilde een nieuwe Roald Dahl-verhaal ontdekken.

img_4032

Auteur: Roald Dahl
Uitgeverij: De Fontein

De Griezels gaat over Meneer en Mevrouw Griezel die elkaar voortdurend in het zak zetten. Hij heeft een vreemde baard waar heel de tijd eten in blijft hangen. Zij is heel lelijk omdat ze alleen maar slechte gedachten heeft.

Meneer Griezel bond Mevrouw Griezel eens aan een stapel ballonnen om haar uit te rekken. Hij liet ‘per ongeluk’ de draadjes los en liet haar vliegen. Gelukkig was ze slim genoeg om weer veilig aan de grond te geraken, exact op de plaats waar Meneer Griezel haar omhoog had laten gaan. Verbazing alom.

In hun tuin wonen apen die ze willen temmen. De apen moeten constant oefenen om ondersteboven te kunnen staan. Maar op een dag kunnen de apen ontsnappen. Ze plakken alle meubels in het huis van De Griezels ondersteboven. En daarnaast deden ze subtiel lijm aan de hoofden van De Griezels toen ze thuiskwamen.

Toen ze binnen gingen en op hun hoofd gingen staan om op hun meubels te kunnen plaatsnemen, plakten ze vast. De Griezels was geen aangenaam leven meer beschoren. Ze kregen de krimpziekte en verdwenen helemaal.

De Griezels is een kort en bondig verhaaltje. Een tussendoortje zoals die andere dunne boekjes. Het is een wat absurd en grappig verhaal dat lustig gebruik maakt van kinderlijke fantasie.

Getagd , , , ,

Geef een reactie