Boekenwurm

Gelezen: De Mol – Bart Debbaut

De Mol was dit voorjaar weer een hit op de Vlaamse televisie. Het programma houdt toch elke keer weer heel wat mensen in zijn greep. Ik ben intussen weer verknocht aan het programma. Dus toen ik ontdekte dat er ook een boek rond de reeks kwam, wilde ik dat toch ook wel even lezen. 

Auteur: Bart Debbaut
Uitgeverij: Lannoo

10 kandidaten waaronder één saboteur. Het nieuwe seizoen van De Mol lijkt op het eerste zicht niet anders dan de voorgaande. De kandidaten worden samengebracht in het zuiden van Frankrijk. Maar nog voor de start ontvangt één van de kandidaten een brief van De Mol. Mary-Ann moet de volgende nacht ongezien naar buiten sluipen, De Mol zal haar opwachten. Als de redactie de volgende dag een bericht ontvangt, weten ze meteen hoe laat het is. De Mol is niet langer hun avontuur. Ze zullen de instructies van De Mol moeten volgen of er zullen kandidaten sneuvelen.

Het leuke aan De Mol is dat je volledig mee wordt getrokken in het programma De Mol maar dat het nog een extra spannend kantje krijgt door die extra Mol die plots opduikt. Het is die vreemde die het programma naar zijn hand weet te zetten. De redactie kan alleen maar zijn spel meespelen en hopen dat de overblijvende kandidaten er zo weinig mogelijk van merken.

Het middeldeel van het verhaal had voor mij net iets korter mogen zijn. Of het had nog wat extra elementen kunnen gebruiken die een nieuw elan aan het verhaal gaven. Maar voor de rest vond ik het echt een goed boek. Het was spannend, het was meeslepend en het deed je uitkijken naar de ontknoping. En dat is tenslotte toch waar het om draait.

Twee leuke sidenotes bij het verhaal. Bart Debbaut nam als kandidaat zelf ooit deel aan De Mol. Hij zat in het tweede seizoen van de reeks. Ook in het verhaal van Debbaut is er bij de kandidaten een priester. Om te weten of hij ook De Mol is, zoals Pieter dit jaar, zal je het verhaal gewoon moeten lezen ;).

Bedankt aan Uitgeverij Lannoo voor een reviewexemplaar. Dat had geen invloed op mijn eerlijke mening.

Getagd , ,

0 gedachten over “Gelezen: De Mol – Bart Debbaut

Geef een reactie