Boekenwurm

Gelezen: Fabeldieren en waar ze te vinden – Newt Scamander

Dat ik een grote fan ben van Harry Potter is intussen niet echt meer een geheim. Ik las de boeken in het Engels en het Nederlands, ik bekeek de films meerdere keren en ik probeer ook alles mee te pikken dat met Harry Potter te maken heeft. Zo dus ook Fabeldieren en waar ze te vinden. Een boekje dat ik een tijd geleden bestelde op Bol.com.

img_4033

Auteur: Newt Scamander
Uitgeverij: De Harmonie

De inleiding van dit boekje werd geschreven door Perkamentus. En dus is de link met Harry Potter meteen gelegd. Fabeldieren en waar ze te vinden is immers een schoolboek uit Zweinstein. Je krijgt het schoolboek van Harry Potter hemzelve te zien, aangevuld met opmerkingen van Ron.

Het boek is redelijk theoretisch (had je iets anders verwacht van een schoolboek?). Het is een alfabetisch register van allerlei fabeldieren en toegegeven, dat maakt het boek best wel saai om te lezen. De geschreven opmerkingen van Ron en Harry maken het gelukkig wel iets luchtiger en leuker. Het is een welgekomen afwisseling.

Heel wat van de dieren herkende ik gelukkig wel uit de boeken en films van Harry Potter of Fantastic Beasts. Maar dat maakte de theoretische beschrijving dan weer wat overbodig. Het boekje zit in een redelijk droge lay-out waardoor het sowieso al saaier overkomt. Had het een frisse look met wat goeie afbeeldingen gehad, het was beter overgekomen. Ik ben dus niet meteen fan.

Getagd , , , ,

Geef een reactie