Boekenwurm

Gelezen: Ontdek snel Evernote – Ronald Smit

Op een van de vorige edities van het Boekenfestijn die ik een paar jaar geleden deed, tikte ik een mini-handleiding Evernote op de kop. Ik was toen nog een prille Evernote-gebruiker en was wel eens benieuwd wat je er allemaal nog meer mee kon. En dus ging het boekje mee naar huis.

Auteur: Ronald Smit
Uitgeverij: Van Duuren Media

Laat duidelijk zijn dat dit een van de boekjes is die ik al veel te lang ongelezen liet liggen. Ik wil het hier dus zeker niet hebben over het feit dat het boekje al wat gedateerd is, dat is immers gewoon mijn eigen schuld. Maar ik heb het wel graag over een paar andere aspecten van het boekje. Want dat korte en bondige boekje heeft zowel voor- als nadelen.

Het begin is veelbelovend. Echt een basisboek met een handig overzicht van de basisfuncties. Ik noteerde volgend lijstje om eens te bekijken (en te checken of dat nog steeds kan):

  • Abonnement niet automatisch verlengen.
  • Notities laten mailen.
  • Bewerkingsgeschiedenis opvragen.
  • Herinneringen gebruiken als to do-lijst en de mogelijkheid om jezelf taken te mailen via ‘waarschuw me’.
  • Labelen van notities.
  • Annoteren van afbeeldingen.

Maar naast de praktische do’s en don’ts van Evernote loopt het boekje wat mis. Want dan schakelt de auteur over naar andere apps die je kan combineren met Evernote. Er volgen hele pagina’s vol met uitleg hoe je afbeeldingen kwalitatief kan ‘inscannen’ met andere apps.

En daar verloor de auteur me echt. Terwijl ik me nog wat verder wilde verdiepen in Evernote zat de auteur al lang bij meerdere andere apps. En dus vond ik het boekje in het algemeen wel wat teleurstellend. Ik had er echt meer van verwacht.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Ontdek snel Evernote – Ronald Smit

  1. Jammer dat het tegenviel! Lijkt me ook raar dat het een boekje over Evernote is maar dan eigenlijk niet echt dieper op Evernote in gaat. Ik gebruik het ook soms maar niet heel frequent. Vooral eigenlijk voor bijvoorbeeld blogideetjes of belangrijke documenten die ik gescand heb.

  2. He verdorie, wat jammer dat het tegenviel, want ik ben zelf ook wel op zoek naar een goed boek over Evernote. Ik gebruik het al een paar jaar maar totaal niet efficiënt denk ik.

Geef een reactie