Klein en groot geluk

Concert: Ed Sheeran in Werchter

Dat ik een grote Ed Sheeran-fan bleek vorig jaar al eens toen Ed himself in het Sportpaleis stond. Dus toen hij zijn nieuwe tournée aankondigde, was ik er als de kippen bij om tickets te bestellen. Want Sheeran op de wei van Werchter, daar moest ik gewoon bij zijn.

Ed_Sheeran
(c) Het Nieuwsblad

En Ed stelde gelukkig niet teleur. Van de eerste tot de laatste minuut was het één groot meezingmoment. Mijn stem heeft het geweten, ik zong op maandag een octaaf lager dan ik normaal doe. Maar het was het waard, van de eerste tot de laatste seconde. Sheeran pakte de wei moeiteloos in op m’n eentje. Samen met zijn looppedals en z’n gitaar. Maar had hij niet nodig om er een onvergetelijk optreden van te maken.

Hij reeg de ene hit aan de andere en kreeg het publiek zonder probleem op m’n hand. Meerdere kippenvelmomentjes waren mijn deel. En dat had ik nu eerlijk gezegd niet verwacht. Want een optreden in openlucht laat bij mij toch altijd een iets mindere indruk na in vergelijking met een optreden in zaal. Het knusse gevoel kan je binnen toch nog iets meer benadrukken, net als bij een optreden in volledige duisternis.

763
(c) Instagram via HLN.be

Geen special guest tijdens het optreden. Maar Sheeran trakteerde ons wel op wat Belgisch fanatisme. Tijdens het concert vertelde hij al dat hij geloofde wat België het WK zou winnen. Bij de bisnummers beklom hij het podium in een shirt van Dries Mertens. Want ja, hij weet wel hoe hij zijn publiek moet inpakken.

Misschien had Ed Sheeran nog een uur later moeten starten om het optreden nog beter te maken. Het had het concert toch nog net een tikkeltje meer kunnen geven. Maar ik ga niet klagen. Want ik heb op maandag nog een volledige dag nagenoten. Inclusief de CD’s nog eens grijs gedraaid en het optreden van Sheeran op Glastonbury op de digicorder nog eens afgespeeld.

Ed, de volgende keer ben ik er graag weer bij.

Getagd , ,

0 gedachten over “Concert: Ed Sheeran in Werchter

Geef een reactie