Boekenwurm

Gelezen: Eén eenhoorn alsjeblieft – Mark Janssen

Als je eens een moeilijke dag achter de rug hebt, lees dan eens een kinderboek. Dat zorgt toch altijd voor instant happiness. Zo won ik onlangs in de Facebookgroep van het Leesmagazine van Bol.com dit lieflijke boekje. Ik was meteen verliefd op kaft en tekst.

Auteur: Mark Janssen
Uitgeverij: Moon

Eén eenhoorn alsjeblieft vertelt het verhaal van Daan, Mo en Lynn. Ze tellen hun centjes. Als Daan ziet dat hij genoeg centjes heeft, roept hij uit dat hij een eenhoorn wil kopen. Hij fantaseert er op los wat hij allemaal met die eenhoorn wil kopen. Mo en Lynn geloven het niet echt. Maar samen gaan ze naar de dierenwinkel.

Maar in de dierenwinkel blijkt een eenhoorn niet zo’n vreemde vraag. De verkoper duikt in zijn opslagplaats en komt tevoorschijn met een eenhoorn. Tot grote verbazing van Lynn en Mo. Daan wandelt naar huis met een prachtig paar in de kleuren van de regenboog, met lange witte manen en een hoorn op z’n kop. Mo en Lynn zijn meteen verkocht en besluiten daags nadien van hun centjes ook een eenhoorn te kopen.

Eén eenhoorn alsjeblieft is een supermooi kinderboek. De tekstjes zijn kort en lezen vlot en de illustraties zijn heerlijk kleurrijk. Hier en daar ook wat flou om een meer dromerige indruk te kunnen maken. Het was liefde op het eerste gezicht met dit boekje. Wat een leuk kinderboek. Om nog maar te zwijgen van de tientallen eenhoorntjes die om ter schattigst op de binnenkant van de kaft pronken.

Het boekje lijkt me heerlijk om voor te lezen, te herlezen, zelf te lezen … Kortom, om grijsgelezen in de kast te pronken. Zo mogen er zeker nog boekjes in mijn brievenbus vallen. Ik zal ze met plezier lezen. Ik heb mijn dosis fantasie weer gehad, meer van dat.

Getagd , , , ,

Geef een reactie