Varia

Oververhit

Amai, zijn dat nu nog temperaturen. Het is nog maar 9u en in onze woonkamer is het intussen al 28 graden. En dat met alle gordijntjes en rolluiken naar beneden. Ik puf en zweet. Tot een paar dagen geleden viel het nochtans bijzonder goed mee.

Ik leek wel bestand tegen de hitte. Maar de huidige temperaturen zijn toch nog wel een trapje hoger. Zeker als ook de koele plekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zotjes toch. En nee, ik ga niet te hard klagen. Want we krijgen verdomd goed weer voor onze drie weken vakantie. Maar af en toe een fris zuchtje wind was toch wel zeer aangenaam geweest dezer dagen.

Olaf

En geen enkele tip houdt het vol. Gordijntjes en rolluiken naar beneden, helaas. Voetbadje met koud water brengt een paar minuten soelaas maar ook weer geen hele dag natuurlijk. Tot de middag kunnen we het buiten wel houden en ook ’s avonds is het heerlijk vertoeven op ons terras. Maar die namiddagen, amai, dat is volhouden en doorbijten en weten dat het straks beter zal gaan ;).

Hoe overleven jullie die warme dagen?

Getagd , ,

0 gedachten over “Oververhit

  1. Geen warm eten klaarmaken! Wij hebben een volledig open leefruimte en keuken en van zodra de echtgenoot begint te koken, gaat de temperatuur de hoogte in. Wij eten dus enkel slaatjes deze week :-). En onze oven hebben we al meer dan een maand niet meer gebruikt.

  2. Ik ga ook anders koken en ga echt op zoek naar recepten waar ik geen oven voor nodig heb omdat die anders de temperatuur nog wat meer doet stijgen. Verder zit ik vrijwel de hele dag stil op een stoel of ik lig in de zetel met mijn benen omhoog. Ik moet echt rusten met dit weer om te voorkomen dat mijn suiker tilt slaagt. Dat is in het verleden al enkele keren gebeurd en nu we weten dat het door de hitte kwam probeer ik ritjes met de ambulance uiteraard liefst te vermijden.

  3. Wij kunnen het gelukkig wel fris houden (24 graden) beneden door de rolluiken naar beneden te laten, boven is iets anders… daar is het al opgelopen tot 31 graden, veel te warm om te eten.
    Wij blijven ’s middags binnen en tegen de avond gaan we eens naar buiten en ook eten wij veel ijsjes 🙂

  4. Verstand op 0 en niet te ver vooruit kijken, zo heb ik het gedaan… En met mijn mantra “ooit koelt het wel weer af, ooit koelt het wel weer af, ooit…” En oké de airco-vergaderzaal op ’t werk. En een ventilator in de slaapkamer. Zonder dat was ik ongetwijfeld ingestort.

Geef een reactie