Boekenwurm

Gelezen: Hard Hart – Ish Ait Hamou

Ik heb geen flauw idee meer van waar ik dit boekje heb. Maar het ligt al een hele tijd in de doos met ongelezen boeken. Dus toen ik besloot een dunne boekjes editie te maken van mijn maandelijkse Leeslijst kon het niet ontbreken. Ik had ook al zoveel goeie dingen over de boeken van Ish gelezen dat ik het zelf wel eens wilde testen.

Auteur: Ish Ait Hamou
Uitgeverij: Manteau

Hard Hart vertelt het verhaal van Tom. Hij verlaat het ouderlijke huis om kunstgeschiedenis te gaan studeren in Boston. Zijn broer verdween jaren geleden na ruzie met hun ouders. Wie hij echt was, heeft Tom nooit geweten. Op een dag zit hij in de les en merkt hij een meisje op. Hij is meteen helemaal in de ban van haar.

Omdat hij krap bij kas is, wil hij op zoek naar een studentjob. Onderweg naar de job stapt als bij toevoeg een platenwinkel binnen. Hij maakt er kennis met Candice. Het klikt tussen de twee en doorheen het verhaal bouwen ze een bijzonder, niet relationele, band op.

Zijn doel is om in contact te komen met het meisje dus gaat hij waar zij gaat. Buiten school heeft hij enkel contact met z’n buren. Als hij met de buurman op restaurant belandt, gaat hij in een soort van trance. Zijn woede-aanvallen zorgen ervoor dat hij de controle verliest en in een soort van oncontroleerbaar en niet-bewustzijn gaat.

Het is pas als het schooljaar hervat, dat hij in contact komt met Rachella. Tom knoopt een gesprek aan en samen beleven ze heel wat mooie momenten. Zo kabbelt het verhaal even verder om dan tot een plotse plotwending te komen die je toch even met je ogen doet knipperen.

Hard Hart is een leuk boekje maar zeker geen must read. Het mist wat vlotte taal om echt een aangenaam tussendoortje te zijn en het doet me niet meteen uitkijken naar een nieuw boek van Ish.

Getagd , , , ,

5 gedachten over “Gelezen: Hard Hart – Ish Ait Hamou

Geef een reactie