Boekenwurm

Gelezen: Het moois dat we delen – Ish Ait Hamou

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik collega’s heb die ook graag boeken lezen. Zo kan je al eens een boek uitwisselen. Zo kwam ‘Het moois dat we delen’ bij mij terecht. De laatste weken hoorde ik zoveel mooie dingen over het boek dat ik zelf wel benieuwd was. De lat lag hoog om te beginnen.

Het boek is wat flou en mysterieus in het begin. Het begint met een meisje zonder naam. Stukje per stukje worden er stukjes van haar leven vrijgegeven. Maar al heel snel merk je dat er vijf jaar geleden iets heel ingrijpends is gebeurd in haar leven. Ze leeft redelijk teruggetrokken en vermijdt zoveel mogelijk de buitenwereld. Contact maken met haar familie of met andere mensen is niet evident.

Het vage neemt je op sleeptouw en doet je verder lezen. Je geraakt echt enorm betrokken bij het verhaal. Je leeft mee met het hoofdpersonage en het verhaal raakt je echt enorm. De hoofdstukjes zijn kort waardoor het leestempo echt hoog ligt. Maar ook de stijl draagt daar aan bij. Ish schrijft zacht, smooth maar tegelijk komt het verhaal toch hard aan. Het verhaal doe je meeleven maar af en toe ook dingen in vraag stellen. Het is ook confronterend. Alle elementen zorgen er samen voor dat het echt een steengoed verhaal is.

Je merkt in alles dat Ish stappen vooruit zet als auteur. In het verleden las ik ooit Hard Hart van hem. Dat was een leuk verhaal maar had wel nog wat werkpunten. ‘Het moois dat we delen’ heeft die duidelijk niet meer. Het verhaal staat er en voldoet echt aan alle verwachtingen. De lat lag hoog toen ik aan het boek begon maar ik was echt tevreden toen ik de laatste bladzijde omsloeg.

Het is echt een aanrader en lost alle verwachtingen in. Koop het boek, maak wat tijd en geniet van een enorm mooi verhaal dat je ook zal raken.

Je vindt het boek om Bol.com. Voor de paperback betaal je 21,99 euro.

Getagd , , , , ,

3 gedachten over “Gelezen: Het moois dat we delen – Ish Ait Hamou

Geef een reactie