Struggle of life

Katrien op dieet #2

Intussen ben ik al meer dan twee maanden op dieet. Maar eerlijk, dat gevoel heb ik zeker niet. Een goed teken. Want ik val af zonder dat ik honger moet leiden of enorm veel inspanning moet doen. En dat was tenslotte het doel.

Vorige week ging ik nog eens langs bij mijn Sana-coach. De weegschaal was me positief gezind, nog eens 1,5kg eraf. Goed voor -2,5kg in totaal. En vooral -3cm in de taille. Daarnaast deed Evelyne ook nog een aantal bijkomende metingen om mijn lichaamssamenstelling te weten te komen. Ook die resultaten zullen de komende weken vergeleken worden. Want het gaat, zeker in mijn dieet, om meer dan om de kilo’s. De eerste testen bij de huisdokter waren meteen ook positief, de bloeddruk was licht gedaald. Morgenavond zullen de bloedtesten uitwijzen of ik ook op andere vlakken vooruitgang heb geboekt.

Trang Doan voor Pexels.com

Maar wat zijn nu de vijf belangrijkste opstekers uit de Sana-methode?

 • Veel minder suikerdipjes. Post-dinner dipjes na het middageten? Ze zijn tegenwoordig zeldzaam. Ik stop me ’s middags vol met groentjes. Geen zware koolhydraten (lees: pasta of anderen) meer die voor een energiedip zorgen.
 • Mijn spijsvertering loopt een stuk vlotter. Ik vond van mezelf dat ik niet echt last had van maag of darmen. Ik kon wel tegen een stootje. Maar sinds ik veel bewuster eet, besef ik dat het nu nog een heel stuk beter is. Nooit een opgeblazen gevoel of maag die tegensputtert. En toch altijd een voldaan gevoel na het eten.
 • Ik ben veel bewuster met eten bezig. Ik ben me bewust van elke hap die ik neem en weet meestal wat die zal bijdragen aan mijn dag. En de zondigmomenten plan ik gewoon in en ik geniet er dubbel zo hard van. Alles in evenwicht.
 • Een voorzichtige vaststelling: minder hoofdpijn. 2 à 3 keer per maand heb ik al eens een migraine-aanval. De trigger is vaak vermoeidheid. De afgelopen weken waren té druk maar de hoofdpijn bleef achterwege. Gelukkig. Maar het is een voorzichtige vaststelling, hout vasthouden en nooit te vroeg juichen en al.
 • Koken wordt meer en meer liefhebberij. De drukke weken waren niet echt een stimulans. Maar nu ik een paar dagen verlof gehad heb, ben ik weer geïnspireerd. Zo maakte ik deze middag een stapel havermoutpannenkoekjes om mijn ontbijt te pimpen. Stapje voor stapje geraken er toch nieuwe receptjes in mijn eetplan.

Wil jij die havermoutpannenkoekjes ook eens proberen? Dan vind je het recept van Sandra Bekkari op de website van VTM Koken. Ik heb zelf geen blender dus de havermout verving ik door volkoren havermoutmeel. De bananen heb ik geprakt met een vork, ook voor het mengwerk volstond een vork.

Heb jij gezonde, inspirerende receptjes voor mij? Laat ze hieronder dan zeker achter.

Getagd , ,

5 gedachten over “Katrien op dieet #2

 1. Ik volg ook geen specifiek dieet maar heb zo wel al een aantal maaltijdplannen gevolgd en daar is telkens wel iets van blijven hangen dus daar maak ik nog wel eens dingen van.
  Havermoutpannenkoeken horen daar bij, maar courgetti met kip bijvoorbeeld ook.

 2. Wat goed zeg dat het zo vlot gaat bij jou! Ik heb vrijdag voor het eerst een afspraak met een nieuwe diëtiste. Niet zo zeer omdat ik echt op dieet wil, maar vooral omdat ik merk dat ik tegen heel wat dingen blijf aanlopen als het op voeding aankomt. En ik dus hoop dat ze me daar bij gaat kunnen helpen.

  1. Heel veel succes. Ik ben heel blij met de sana-aanpak. Past wel goed bij mij heb ik de indruk en het is geen crashdieet.

Geef een reactie