Boekenwurm

Gelezen: De Rode Magneet – Bertina Mulder

Een tijdje geleden won ik bij Biebmiepje dit boek. Toen het boek aankwam, bleek dat Bertina er zelf nog vooraan een tekstje in had geschreven. Dat was echt wel een leuke extra. De tekst op de achterzijde was veelbelovend dus liet ik hem niet te lang liggen.

Auteur: Bertina Mulder
Uitgeverij: Paris Books

Het verhaal start bij Chris en Giulia die op avonturenreis zijn voor een tv-programma. Ze trekken samen door het Canadese woud en maken daar beelden van wat tegenkomen op hun tocht. Maar dan sterft Giulia na een aanval van een beer. Op haar begrafenis spreekt  Justin hem aan. Justin heeft zijn zinnen gezet op een ruimtemissie naar Mars en ziet in Chris de ideale reisgezel. Er is niets wat Chris nog op aarde houdt en hij besluit mee de opleiding te doen.

Na een opleiding van zes jaar is daar dan eindelijk de lancering. Justin en Chris worden vergezeld door Li-Ann en Norah. De lancering loopt voorspoedig. Alle plannen lijken te kloppen als een bus. Maar is alles wel zoals het eruitziet? Want hun ruimtemissie is tegelijk een soort Big Brother dat wordt uitgezonden op televisie maar waarvan de beelden sterk gemanipuleerd worden.

De Rode Magneet is een spannend verhaal over een ruimtereis. Een reis waarin veel gebeurd en waarvan je echt wel achterdochtig wordt. Wie is de manipulator die alles naar zijn/haar hand zet? En hoe kunnen bepaalde dingen gewoon gebeuren? De vragen doen je verder lezen.

De Rode Magneet is een heel degelijk boek, een spannend verhaal. Maar ik miste nog iets. Een element waar ik zelfs niet meteen de vinger op kan leggen. Ik was verrast door het einde maar iets zei me dat het verhaal nog wat extra punch had kunnen gebruiken. Maar al bij al heb ik wel genoten van het boek.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: De Rode Magneet – Bertina Mulder

Geef een reactie